Traditie geboren met derde Haarlemse Nieuwjaarsduik Schalkwijk in Zee

Er in en snel er uit tijdens Schalkwijk in zee editie 2014. Foto: Pressrecord.Als het aan de organisatie ligt, dan waagt opnieuw een dubbel aantal waaghalzen zich op 1 januari 2015 aan de derde editie van de ‘Nieuwjaarsduik Schalkwijk in Zee’. Vorig jaar namen ruim 70 deelnemers een duik in het koude water van de Molenplas, een verdubbeling van het aantal deelnemers op nieuwjaarsdag 2013. Diverse deelnemers zijn al weken in training om de frisse start van het nieuwe jaar over te doen.

Na het succes van het zomerfestival Schalkwijk aan Zee afgelopen augustus, staat er nu de winterse ‘splash’ voor de deur. Deelnemers en bezoekers zijn vanaf 14:00 uur welkom in recreatiegebied de Molenplas en worden op temperatuur gehouden door muziek van DJ Kes, een optreden van de swingende dames van Stijl Achterover en heerlijke warme erwtensoep. Iedereen kan zich vanaf vandaag via de website www.schalkwijkaanzee.nl inschrijven voor deze derde Nieuwjaarsduik op 1 januari 2015.

Het officiële startschot wordt om 15.00 uur gegeven. Hulpinstanties houden tijdens de Nieuwjaarsduik een oogje in het zeil voor de veiligheid. Deelnemers worden voor de eigen veiligheid aangeraden om (water)schoenen te dragen.

Aansluitend aan de duik is er bij Restaurant de Molenplas een Nieuwjaarsborrel tot 16.30 uur. Het restaurant is hierna ook open voor dinergasten, die geen zin hebben om op de eerste dag van het nieuwe jaar in de keuken te staan.

Dit evenement wordt dit jaar mogelijk gemaakt door o.a. Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Event Label, Peacock Events en Restaurant de Molenplas. Voor meer informatie kunt u terecht op www.schalkwijkaanzee.nl.

logo_schalkwijkaanzee