Twentse textielonderneming Blyco doet strategische overname

Enschede, 14 juni 2013 – Blyco Textile Group B.V. uit Enschede heeft per direct het Apeldoornse D&B DecoDesign B.V. overgenomen van de huidige eigenaar Niels Koster. Met de acquisitie versterkt Blyco Textile Group haar positie in de Nederlandse markt en verbreedt zij haar productenportfolio voor de overige markten waarin zij actief is. De overname werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. Over de transactiewaarde zijn geen gegevens bekendgemaakt.

Koper Blyco Textile Group BV is van oudsher een textiel onderneming met een sterke positie op de Europese markt. Het is een van de laatst overgebleven ondernemingen uit het roemruchte verleden van de Twentse textielgeschiedenis. De onderneming levert naast interieurtextiel als kussens, tafellopers en (draad)gordijnen, ook een uitgebreide outdoor-collectie voor in de tuin. Tevens voert zij een uitgebreide collectie in brandwerend textiel voor onder andere etalage, winkelinrichting, standbouw en festiviteiten.

Marktlink begeleidde eigenaren Arno Fabels en Gerald Broek van Blyco bij het zoektraject, het overnametraject en het verkrijgen van een passende bancaire overnamefinanciering. Fredrik Jonker van Marktlink: “Ik vind het sterk dat er in deze tijd, waarin vrijwel elk krantenartikel een negatieve toonzetting kent, nog ondernemers zijn die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Bovendien blijkt ook hier weer dat er nog voldoende banken zijn die mooie overnames willen financieren. Dit is goed voor de werkgelegenheid in de regio Twente.”

D&B DecoDesign
Niels Koster nam D&B DecoDesign in 2006 over van de toenmalige eigenaar middels een management-buy-in. Hij liet de onderneming groeien naar haar huidige vorm. Toen hij werd benaderd met de vraag of hij openstond voor verkoop, bleek dat er een goede match was op het gebied van marktbenadering, productassortiment en organisatie. Uiteindelijk zijn partijen na diverse gesprekken tot overeenstemming gekomen over een transactie. Koster richt zich na de overdracht op een andere uitdaging.

D&B DecoDesign B.V. is opgericht in 1993 en heeft op dit moment 9 medewerkers in dienst. De onderneming is leverancier van trendy lifestyle producten en is gespecialiseerd in de levering van tafelzeil in vele verschillende motieven, prints en kwaliteiten. Daarnaast heeft zij een ruime collectie decoratieve (plak) folie en verkoopt zij overige woonaccessoires. D&B voert enkele eigen merken en dessins, waaronder het eigen merk draagtassen Snazzy-Design. De onderneming heeft een zeer goede positie in de Nederlandse markt en heeft daarnaast klanten in (West)-Europa.