Uitgebreid programma trekt weer meer bezoekers naar Schalkwijk aan Zee Festival!

DSC_0523De derde editie van het Festival Schalkwijk aan Zee heeft afgelopen zondag 24 augustus aan de Molenplas weer meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. Dankzij de brede programmering was er voor alle leeftijden veel te beleven en te zien. Hoofdpunten van het festival waren in de middag het kinderveld met Billy’s Playground en het VOC Theater en de voorronde voor de talentenjacht van Gitaarlem op 8 oktober. Het festival sloot af met een spetterend optreden van Rilan & The Bombardiers.

Het Schalkwijk aan Zee festival is in 2012 in het leven geroepen ter profilering van de Haarlemse wijk en om Haarlems talent een podium te bieden. Schalkwijk heeft veel in huis op cultureel, sociaal, creatief en sportief vlak. Dit was op het festival goed te zien: zo waren er verschillende sportieve activiteiten als flyboarden en skaten en werden er diverse workshops aangeboden. Ook lokale organisaties en stichtingen waren vertegenwoordigd om het publiek kennis te laten maken met een diversiteit aan producten en diensten.

DSC_0921Dit jaar was er op muzikaal vlak voor het eerst een nauwe samenwerking met stichting Gitaarlem. Lokaal talent kreeg de kans zich op het hoofdpodium te laten zien om zo een plek te veroveren voor de talentenjacht van Gitaarlem later dit jaar in de Philharmonie. Ook traden er diverse Gitaarlemartiesten op, waaronder cabaretduo Speelman & Speelman.

Het mooie weer en de brede line-up trokken een hoop bezoekers uit Haarlem en omstreken naar de Molenplas. Emilie Velu, één van de organisatoren van Schalkwijk aan Zee: “Het is goed om te zien dat we ook dit jaar er in zijn geslaagd om een mooi en evenwichtig festival neer te zetten. Naast mensen uit Schalkwijk zien we steeds meer bezoekers uit de directe omgeving en uit omringende gemeenten. Graag willen we alle sponsors en betrokkenen bedanken die ook dit jaar weer samen een geslaagd festival hebben weten te realiseren.”

DSC_0698Het gratis Festival Schalkwijk aan Zee is dit jaar mogelijk gemaakt door o.a. Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken en restaurant de Molenplas. www.schalkwijkaanzee.nl.