USA Sports Magazine overgenomen en in nieuw jasje

USA Sports Magazine is in handen gekomen van Hels Kabaal BV uit Eindhoven. De onderneming neemt per direct de titel over van de uitgeverij De Bruijn Media van onder andere Elf Voetbal en Sport1 Magazine. Hoofdredacteur Perry Hendriks uit Hoofddorp is aangesteld als directeur.

USA Sports Magazine is het Nederlandstalige magazine over de grote vier Amerikaanse sporten: American football, baseball, basketball en ijshockey. De eerste editie onder de nieuwe vlag ligt begin februari in een geheel gerestylde vorm in de schappen.

USA Sports Magazine verschijnt aan de vooravond van de American football-finale, Super Bowl XLVI. Het blad maakt de opwachting in nieuwe glossy afmetingen en is bijna twee keer zo dik. De nieuwe opmaak is verzorgd door Inurface Design,  die eerder al verantwoordelijk was voor de make-over van het populaire magazine FHM.

Hendriks was in een vorig leven al werkzaam bij de Nederlandse dependance van de National Football League, de professionele Amerikaanse American football-competitie. Ook verzorgt hij in Nederland de PR- en marketingcommunicatie rond één van de grootste sport- en entertainmentzenders ter wereld, ESPN. Vanuit die raakvlakken zag Hendriks ruimte om het gelanceerde niche-magazine, dat vorig jaar november voor het eerst verscheen, te verfijnen.

“Het afgelopen jaar hebben we er hard aan gewerkt om USA Sports op de kaart te zetten”, aldus Hendriks. “We hadden echter het idee dat we het American Sports-gevoel nog meer moesten benadrukken, in zowel de vermarketing als in de bladformule.”

Hendriks belooft zijn lezers de komende maanden internet-televisie en radio. Het magazine wil met het domein www.usasports.nl uit groeien tot een social community van American Sport fans. Via de website zijn ook abonnementen te bestellen. Een abonnement voor zes edities kost de lezer slechts €28. Het tijdschrift heeft inmiddels ook een iPad versie uitgebracht.

USA Sports is 124 pagina’s dik en is ingestoken op de meest populaire American Sports: basketbal, baseball, American football en ijshockey. Hierbij worden niet alleen de Amerikaanse competities in de gaten gehouden (met de nadruk op MLB, NFL, NBA en NHL), maar is er ook ruime aandacht voor de Amerikaanse sporten in Nederland. Hiervoor werkt het blad nauw samen met de vaderlandse sportbonden.  Het eerste issue staat zo in het teken van de start van de competitie van de American Football Bond Nederland.