Value8 neemt meerderheidsbelang in Eetgemak

Het beursgenoteerde Value8 N.V. heeft een meerderheidsbelang verworven in Eetgemak. Eetgemak is specialist in de productie, advisering en verhandeling van koelverse maaltijdcomponententen en complete maaltijden binnen institutionele instellingen in de zorg.

Vanuit het groentebedrijf van Leo van der Krogt heeft hij samen met Gert- Jan Nell en Juul Vredenbregt de onderneming uitgebouwd naar het huidige niveau. De groei is versterkt door de samenwerking met Deli XL, een toonaangevende levensmiddelen groothandel die een totaalpakket aanbiedt voor de foodservicemarkt.

Het onderscheidend vermogen van Eetgemak ligt in de combinatie van standaardmaaltijden en dieetmaaltijden. Dit resulteert in een totaal assortiment wat Eetgemak uniek maakt in de markt, omdat instellingen die bij Eetgemak bestellen in de gehele behoefte van alle cliënten kunnen worden voorzien. De onderneming is de afgelopen jaren klaargestoomd voor verdere  groei. De verwachting is dat de groei de komende jaren zal doorzetten doordat steeds meer zorginstellingen overschakelen van zelf koken naar het extern inkopen van maaltijden. Ook de toenemende vergrijzing zal de groei van Eetgemak ondersteunen.

De sterke groei van de onderneming vergde een verdere professionalisering van de aandeelhoudersstructuur en kapitaal om de organisatie verder uit te bouwen. Het in Katwijk gevestigde bedrijf is bij de verkoop ondersteund door Marktlink Fusies & Overnames B.V., die binnen vijf maanden de transactie succesvol heeft afgerond. “Zij hebben ons op de juiste manier bijgestaan in het proces, hun inzet wordt enorm gewaardeerd”, aldus Leo van der Krogt, algemeen directeur Eetgemak.

De ideale kandidaat vonden ze uiteindelijk in Value8, een Nederlandse beursgenoteerde investeringsmaatschappij met veel ervaring in het begeleiden van snelgroeiende bedrijven. Met participaties in onder andere Buhrs en Ceradis heeft Value8 een bewezen trackrecord in diverse sectoren. “Eetgemak past perfect binnen de groeiambities van Value8. Wij focussen ons op meerderheidsdeelnemingen in gezonde, snel groeiende ondernemingen in groeisectoren zoals de zorg. Wij zullen samen met Eetgemak bouwen aan groei, zowel autonoom als middels acquisities”, zegt Peter Paul de Vries, CEO van Value8.

Leo van der Krogt, algemeen directeur Eetgemak: “Met het toetreden van Value8 als aandeelhouder hebben we een sterke partner aan boord voor de toekomst. Samen met strategisch partner Deli XL kan Eetgemak verder doorgroeien. Wij zullen kwaliteitsmaaltijden blijven leveren en blijven inspelen op kansen in de snel ontwikkelde markt van outsourcing van niet-primaire processen in de zorg”.