Van herdenken naar vieren tijdens gratis Herdenkingsconcert op 4 mei in Haarlem

Foto door Ewoud Koster

Woensdagavond 4 mei organiseert Stichting Bevrijdingspop voor de 4e keer een gratis klassiek Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout. Wederom zal het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Matthijs Broers hier invulling aan geven.  Dit jaar zal Bart van Liemt, zanger van The Sheer en Baskerville, aan het einde van het concert enkele nummers meezingen om de overgang van herdenken naar vieren te markeren.

Aansluitend op de herdenkingsplechtigheid op de Dreef bij “De Man Voor Het Vuurpeloton”, zal de nieuwe gedeputeerde voor Jeugd en Cultuur van Provincie Noord-Holland, mevrouw Elvira Sweet haar herdenkingsrede uitspreken. Hierna speelt het orkest twee stukken van Edvard Grieg en een suite van Aram Khachaturian.

De jonge en zeer getalenteerde Gile Bae soleert hierbij op piano. Tijdens het concert zal zandkunstenaar Gert van der Vijver via een projectie een bijpassend kunstwerk creëren.

Na de klassieke stukken zal het orkest vergezeld worden door Bart van Liemt, bekend van The Sheer en Baskerville. Hierna vertolken zij samen enkele stukken van The Sheer en Baskerville, alsmede “50 Ways to leave your lover” van Paul Simon, alle gearrangeerd voor het orkest door Rik Elings. Het concert vindt plaats op het Provincie Noord-Hollandpodium in de Haarlemmerhout en begint om 20.30 uur. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Stichting Bevrijdingspop hoopt met dit concert het belang van herdenken te laten zien, dat essentieel is voor het vieren van onze vrijheid de dag erna. Door bewust samen te werken met het Kennemer Jeugd Orkest en met bekende artiesten, hoopt Stichting Bevrijdingspop ook meer jongeren te betrekken bij dit moment. Het volledige programma van het Herdenkingsconcert is te vinden op www.bevrijdingspop.nl.