VANESSEN ICT nieuwste buy-and-build aankoop door Solimas Groep

Ondernemers Maarten van Montfoort (42) en Sander Blom (47) van Solimas Groep hebben een significant aandelenbelang in VANESSEN ICT uit Barneveld genomen. De strategische aankoop maakt deel uit van de buy-and-build strategie binnen de markt van Managed Service Providers (MSP)- en ICT-outsourcing. De groep, die bij al haar vier acquisities is bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, realiseert met deze stap een gecombineerde omzet van circa 15 miljoen euro. Met een personeelsbestand van in totaal meer dan 100 specialisten heeft het als doel de beste ICT-outsourcer van Nederland te worden.

CEO Maarten van Montfoort van Solimas Groep is blij met de toetreding van VANESSEN ICT: “Met de strategische samenwerking met VANESSEN ICT zetten we een belangrijke stap richting ons landelijk opererende netwerk van ICT-dienstverleners. Daarnaast zorgen de kennis en ervaring van het team in Barneveld voor een mooie uitbreiding van onze competenties op het gebied van telecom, cloud-, security- en systeembeheer. Deze dragen bij in de volgende stap naar groei.

Algemeen Directeur Gerard de Weerd van VANESSEN ICT: “De strategische samenwerking met Solimas stelt ons nog beter in staat om onze ambitie te realiseren. Door de omvang en het brede pallet aan diensten van Solimas blijven wij de ICT-partner voor advies en voor het implementeren van veilige en innovatieve oplossingen en het leveren van betrouwbare services. Wij zien een absolute meerwaarde in de samenwerking. Het creëert een werkomgeving waarin onze specialisten zich continu ontwikkelen. Gekwalificeerde en tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.

Van Montfoort wil samenwerking binnen de Solimas Groep maximaliseren, zodat voor de vier bedrijven onder de Solimas-vlag synergievoordelen ontstaan: “Alhoewel alle bedrijven vooralsnog zelfstandig opereren, zijn we voortdurend bezig alle specialisaties onderling uit te wisselen. Hierdoor bieden de bedrijven hun klanten een breder portfolio aan diensten, houden we omzet binnen de groep en kunnen de afzonderlijke organisaties sneller groeien. Met een landelijk netwerk blijven we dicht bij onze klanten en medewerkers. Enterprisediensten met een Small Business-mentaliteit. Om die ambitie te verwezenlijken hebben we de afgelopen jaren gezocht naar bedrijven, waarvan het management op zoek was naar groeimogelijkheden en tevens actief betrokken wilde blijven. Mede door die strategie zetten we in op groei en zorgen we voor het behoud van betrokken en gemotiveerd personeel binnen de Solimas Groep.

Vierde participatie
Marlon Putter, partner bij Marktlink en acquisitie-adviseur voor Solimas Groep: “Dit is de vierde participatie die wij voor Solimas Groep hebben mogen begeleiden. Als onderdeel van de door ons geadviseerde buy-and-buildstrategie, verwierven wij eind 2016 voor Solimas Groep een belang in Netdata uit Amsterdam en werd ruim een jaar later @Valley uit Den Haag in de groep opgenomen. Eerder dit jaar werd de toetreding van dotXS uit Ede afgerond. Met de participatie in VANESSEN ICT is de eerste fase afgerond en is de groep vertegenwoordigd in een groot deel van Nederland. Dankzij deze strategie heeft Solimas Groep vrijwel alle benodigde MSP-specialisaties en ICT-services in huis. De volgende stappen zijn gerichte overnames in nieuwe technologieën en het openen van nieuwe Solimas-vestigingen in Nederland ten behoeve van de beoogde landelijke dekking.

Achtergrond
Blom en Van Montfoort hebben dankzij hun ervaring een groot netwerk binnen de ICT-markt opgebouwd. De ondernemers waren in de jaren ‘90 collega’s bij British Telecom en hebben daarna samen Agile Software opgericht en later Infracontrol overgenomen. Na de verkoop van deze organisaties in 2013 aan Comparex, inmiddels SoftwareOne, bleven beide heren vanwege een earn-out periode tot 2016 werkzaam bij Comparex. Daar hebben zij veel ervaring opgedaan in het succesvol integreren en verder uitbouwen van organisaties. Met die ervaring zijn ze de buy-and-build strategie voor Solimas Groep gestart. Mede door de consolidatieslag van Solimas Groep is de organisatie een groeiende speler in de MSP-markt binnen de segmenten zorg, MKB, groothandelsbedrijven, industrie, retail en zakelijke dienstverlening. Zij rekenen honderden bedrijven tot hun klantenkring.