VanVelzen, Kennemer Jeugd Orkest en Koor Lokaal op Herdenkingsconcert Haarlem

VanVelzenOp zaterdag 4 mei organiseert Stichting Bevrijdingspop voor de zesde keer in samenwerking met het Kennemer Jeugd Orkest het Herdenkingsconcert op het Vlooienveld in de Haarlemmerhout. Het gratis openluchtconcert begint met het beroemde Ave Verum van Mozart uitgevoerd samen met het Haarlemse Koor Lokaal. De artiest die dit jaar samen met het 70-koppig orkest optreedt is VanVelzen. 

Voorzitter van Bevrijdingspop Haarlem, Sascha Baggerman, is erg blij met VanVelzen: “De organisatie van het Herdenkingsconcert heeft ieder jaar als doel om op een waardige manier invulling te geven aan de herdenking op 4 mei als overgang naar de vrijheidsviering op 5 mei. Elk jaar proberen wij een programma op te stellen dat interessant is voor jong en oud. Zo willen wij invulling geven aan onze doelstelling om onze bezoekersstil te laten staan bij het verleden en bij de vrijheid waarin wij mogen leven.”

VanVelzen zegt over zijn bijdrage aan het concert: “Het is erg bijzonder om op deze muzikale wijze een brug mogen te slaan tussen de herdenking van 4 mei en de viering van 5 mei. Op deze momenten besef ik meer dan ooit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

“Het Herdenkingsconcert maakt jaarlijks een diepe indruk op de 70 leden van het Kennemer Jeugd Orkest. We slaan samen met het Haarlems Koor Lokaal, een muzikale maar ook emotionele brug tussen de herdenking op 4 mei en het feest van 5 mei” zegt dirigent van K.J.O Matthijs Broers. “We nemen de luisteraars bij de hand en tijdens ons programma richten we ons op de toekomst. Met het optreden van VanVelzen bouwen we naar het punt dat onze bezoekers met een goed gevoel naar huis gaan. Zo ontstaat er ook een brug tussen jongeren en de oudere generaties” aldus Broers.

Het Herdenkingsconcert sluit aan op de nationale herdenking en de twee minuten stilte om 20:00 uur. De herdenking op de Dam wordt live vertoond op grote schermen. Aansluitend op de herdenking start om 20:20 uur het programma. Het concert duurt tot 21:45 uur. Evenals voorgaande jaren zijn zitplaatsen aanwezig voor het publiek. Ouderen wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn voor een zitplaats, gezien de grote opkomst die verwacht wordt, zoals tijdens de voorgaande succesvolle edities.