Home Alle persberichten Videoconferencingspecialist Qconferencing overgenomen

Videoconferencingspecialist Qconferencing overgenomen

0

© Foto Marcel Israel // 270511 //Videoconferencing specialist Qconferencing is overgenomen door Vlaamsche Gaai Participaties (VGP). Verkopers Nico Gielen en Pieter Peletier werden hierbij begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. Peletier en VGP zetten samen de onderneming voort. Met de toetreding van VGP neemt Gielen afscheid van de onderneming.

In 2001 is Gielen onder de noemer Qconferencing vanuit huis gestart met het verkopen van videoconferencing systemen voor de zakelijke markt. Een aantal jaar later ontmoet hij Peletier, directeur van branchegenoot Ex’ovision. Door de snelle ontwikkelingen in de markt en het opkomen van de ‘cloud’ besluit het duo de ondernemingen samen te voegen en gezamenlijk een cloud videodienst te ontwikkelen. Onder de naam Qconferencing worden hoogwaardige videoconferentiesystemen van verschillende fabrikanten geleverd. Hiernaast wordt in 2011 gestart met de cloud videodienst. Deze dienst levert virtuele spreekkamers, waar gebruikers beveiligd met elkaar een videoconferentie kunnen starten.

De videodienst is meteen een groot succes. Twee derde van alle Nederlandse ziekenhuizen is inmiddels op de dienst aangesloten en het gebruik van de dienst is in 2013 met 38% gestegen. Gielen: “Waar vroeger medische specialisten bij elkaar moesten komen om dossiers en medische beelden te bespreken gaat dit tegenwoordig met onze videodienst. Door de kwaliteit van de door ons geleverde systemen wordt videoconferencing steeds meer een bedrijfskritische applicatie. De medische wereld loopt voorop op het gebied van online kennisdeling. Het bedrijfsleven neemt hier steeds meer een voorbeeld aan. Ook in de bouwsector of in de reisbranche zien we dat videoconferencing een belangrijk onderdeel wordt van de bedrijfsvoering.”

Uitbouwen van videoconferencing
Gielen en Peletier besluiten in de zomer van 2013 om met Marktlink een verkooptraject te starten. De sterke groei heeft het karakter van de onderneming veranderd. Gielen: “Mijn ondernemersrol werd in de afgelopen jaren een managementpositie. Zowel voor de onderneming als voor mezelf was dit niet optimaal. Ik wilde terug naar het ondernemen en zelf met producten bezig zijn. Ook de onderneming is toe aan een nieuwe fase. Een bedrijfsoverdracht lag voor de hand.”

Voor mede-DGA Pieter Peletier ligt dit anders. De volgende generatie Full HD videoconferencing en de ontsluiting naar desktop en mobiel, leiden volgens hem tot een sterke uitbreiding: “Voor mijn gevoel zijn we pas net begonnen en is videoconferencing nog lang niet waar het zou kunnen zijn. Met de juiste mensen kunnen we de komende jaren kunnen profiteren van de toenemende vraag”.

VGP was een van de geïnteresseerde partijen. VGP bestaat uit een drietal ondernemers met een achtergrond in de satellietcommunicatie. Sinds de verkoop van hun onderneming waren zij op zoek naar een onderneming ter overname. Daarbij zochten zij niet alleen een investering maar ook een actieve rol in een onderneming.

Peletier: “De heren van VGP hebben salescapaciteit, managementervaring en ervaring in het uitbouwen van een onderneming, precies de vaardigheden waar we naar zochten. Daarnaast was er vanaf het begin een erg goede persoonlijke klik”. Overnamespecialist Vincent Pastoor: “Het overnameproces verliep uitermate soepel, het hele verkooptraject is in iets meer dan vijf maanden afgerond. Er was een goede match tussen kopers en verkopers en dat blijkt toch de belangrijkste factor voor een succesvolle transactie”.

OVER DIT PERSBERICHT: PR bureau Pressrecord uit Haarlem helpt Marktlink Overnames & Fusies via Public Relations marketing onder de aandacht via redactionele aandacht. Als PR adviseur doen dit sinds 2009 en met succes. Mede dankzij diverse strategische pr activiteiten is Marktlink inmiddels een autoriteit binnen de overnamemarkt. Pressrecord staat de opdrachtgever bij in strategisch PR-communicatieadvies, stelt persberichten op en onderhoudt contact met diverse mediarelaties voor redactionele aandacht.

Lees HIER de online publicaties naar aanleiding van dit persbericht.