Vlammende kick-off aankomende SamenLoop voor Hoop

Samenloop voor hoop 2014Tijdens de koopavond op 6 maart jl. in Haarlem is door de organisatie van SamenLoop voor Hoop de aftrap gegeven voor evenement dat op 24 en 25 mei a.s. zal plaatsvinden. Op de Grote Markt in Haarlem ontstond donderdag door talloze brandende kaarsen levengroot de tekst ‘Hoop’ en ‘Leven’. Woorden die centraal staan voor de aankomende SamenLoop voor Hoop in mei van dit jaar.

Het licht van de talloze kaarsen trok de aandacht van veel nieuwsgierige voorbijgangers. Zij werden door de vrijwilligers aangesproken en gewezen op de mogelijkheid om zich nu in te schrijven voor dit evenement dat stilstaat bij mensen met de ziekte kanker en ‘survivors’.

image001Over de SamenLoop voor Hoop Haarlem
Zaterdag 24 mei 2014 om 14.00 start de tweede editie van SamenLoop voor Hoop Haarlem in de Haarlemmerhout. De SamenLoop is een 24 uur durende wandelestafette voor jong en oud van KWF Kankerbestrijding om stil te staan bij de strijd tegen kanker. Het evenement draait om de deelname van enthousiaste teams. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreid dagprogramma met o.a. een braderie en drie sleutelmomenten. Die bestaan uit; de opening van SamenLoop voor Hoop, de kaarsenceremonie tijdens de loop en de afsluiting. Tijdens deze momenten is er extra aandacht voor survivors en mensen die momenteel strijden tegen de kanker.

Centraal staat de 24uurs wandelestafette, waarbij teams zorgen dat er telkens minimaal één teamlid het parcours in De Haarlemmerhout aflegt. Dit symboliseert de voortdurende strijd tegen kanker. Alle deelnemende teams zamelen vooraf aan het evenement geld in door middel van sponsoring. Tijdens de SamenLoop voor Hoop zelf kunnnen de deelnemende teams geld inzamelen door gebruik te maken van de beschikbare marktkramen. Veel teams bestaan uit survivors, hun vrienden en familie, maar ook scholen, bedrijven en verenigingen kunnen zich inschrijven met een ploeg via de website www.samenloophaarlem.nl.

Voor bezoekers en teamleden die niet (kunnen) wandelen, is er het levendige dagprogramma. Dat in het teken staat van plezier, ontspanning en genot voor jong en oud. Het exacte programma wordt later in de aanloop naar het evenement bekend gemaakt, Voor meer informatie en inschrijven bezoekt u www.samenloophaarlem.nl.