Voorrondes talentenavond Gitaarlem tijdens Schalkwijk aan Zee

Aina winnares Gitaarlem Talentenavond 2014. Foto door Franklin van der Erf (lr).
Aina winnares Gitaarlem Talentenavond 2014. Foto door Franklin van der Erf (lr).

Op de vierde editie van het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival, zondag 6 september, treden onder meer Jack and the Weatherman, Bunch on a Breakout en Charle Delemarre op. Dit jaar zijn er op het parkpodium ook optredens te zien van aanstormend talent uit de regio. Zij doen mee aan de voorronde van stichting Gitaarlem en dingen mee naar een finaleplaats van Gitaarlem Talent Award in de Philharmonie.

Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse festival bekend gemaakt.

Een zomers festival
De hele dag door zijn er optredens van muzikale talenten uit de regio Haarlem. Het festival wordt officieel geopend om 13.00 uur. Daarna volgt een aaneenschakeling van acts in het gehele park aan de Molenplas. Het publiek kan zich de hele dag tegoed doen aan culinaire verwennerijen: van crêpes tot vis en van cocktails tot Spaanse churros.

Voorronde Gitaarlem Talent Award
Eén van de programmaonderdelen dit jaar is de tweede voorronde van de Gitaarlem Talent Award. Een aantal jonge, muzikale talenten uit de regio Haarlem strijden tegen elkaar om een plaats in de finale in de Philharmonie op woensdag 11 november 2015. Daar dingen zij mee naar de GietHaarlem (gemaakt door Keramikos), een optreden tijdens Serious Request in Heerlen, een gitaar van muziekhandel Alphenaar en vele andere prijzen.

Stichting Gitaarlem is dit jaar een samenwerking aangegaan met Zomer in de Zaanen Festival, het Schalkwijk aan Zee Festival, de muziekschool Hart en het Conservatorium Haarlem. Het duo Auke en Lorenzo hebben zich via de eerste voorronde al geplaatst voor de finale. Voor deze voorronde bij het Schalkwijk aan Zee Festival kunnen singer/songwriters tussen 16 en 28 jaar zich aanmelden via gitaarlem@gmail.com. Het thema van het lied is Another Sunny Day in the City. De kandidaten worden beoordeeld door een vakkundige jury. Meer informatie hierover staat op www.gitaarlem.nl of facebook.com/gitaarlem.

Mogelijk gemaakt door …
Festival Schalkwijk aan Zee is ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door onze sponsors. Mede dankzij Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem, Toneelschuur en restaurant de Molenplas is er een aantrekkelijk programma om inwoners van de regio bekend te maken met de Haarlemse wijk Schalkwijk.

Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Het volledige programma is te lezen op www.schalkwijkaanzee.nl.