Wandel4daagse Haarlem steunt Stichting Stofwisselkracht

Inschrijving gestart

NPHK_028_5173De organisatie van de Wandel4daagse Haarlem steunt dit jaar Stichting Stofwisselkracht. Wandelaars kunnen deelnemen aan een sponsorloop ten gunste van deze stichting via de website www.stofwisselkracht.nl. Naast een sponsorloop biedt de organisatie dit jaar ook voor het eerst een dauwtraproute van 10 kilometer aan. Vroege vogels kunnen op Hemelvaartsdag om 06.00 uur ’s ochtends starten.

“Vorig jaar kwamen wij in contact met de Stichting Stofwisselkracht die zich inzet voor kinderen met de diagnose stofwisselingsziekte. Van de 800 kinderen die deze diagnose jaarlijks krijgen, overlijdt meer dan de helft voor hun 18e verjaardag”, legt voorzitter van de Wandel4daagse Haarlem Jan Tonneman uit. “Schrikbarende cijfers. Wij vinden het heel belangrijk om deze stichting te steunen. Per inschrijving doneren we een bescheiden, vast bedrag”.

image004Inschrijven
De 4e editie van de wandelvierdaagse in Haarlem vindt dit jaar plaats van donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) t/m zondag 17 mei. Deelnemers aan de Wandel4daagse Haarlem of de dauwtraproute kunnen zich inschrijven op de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. De kosten bedragen €37,50 voor vier dagen. Opgeven voor de sponsorloop van Stichting Stofwisselkracht kan vanaf 1 februari via www.stofwisselkracht.nl.

image002De routes
De wandelroute loopt door de historische binnenstad van Haarlem en door uiteenlopende landschappen, zoals de boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort, de bollenvelden en het waterwingebied van de Amsterdamse waterleidingduinen. De route gaat door Spaarnwoude, Spaarndam en Penningsveer, langs de rivieren het Spaarne en de Mooie Nel. Ook het uitgestrekte duin- en bosgebied bij Overveen, Bloemendaal, Santpoort en landgoed Beeckestijn behoren tot het wandelgebied. Dagelijks start de route vanaf het Kennemer Sportcenter vlakbij het treinstation Bloemendaal. De wandelvierdaagse eindigt de laatste dag in het centrum van Haarlem.

De organisatie van de Wandel4daagse Haarlem zoekt vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@sportwandelschool.nl.

Wandelvierdaagsehaarlem 1