Win een Meet & Greet met Ali B op het Schalkwijk aan Zee Festival

AliBHaarlem, 15 augustus 2012 – Bezoekers aan het Schalkwijk aan Zee Festival maken 1 september kans op een Meet & Greet met Ali B. De Amsterdamse rapper is op die dag de hoofdact van het zomerse festival in het Haarlemse stadsdeel. De Facebook campagne waarbij de Meet & Greet te winnen is start vandaag via www.facebook.com/schalkwijkaanzee.

Ali B is om 17.45 uur op het hoofdpodium te vinden. Daarna staan acts als ‘Just Regular Guys’ en ‘Baskerville’ op het programma. Het festival wordt georganiseerd door de gemeente, de corporaties en de wijkraden in Schalkwijk. Het zomerse festival heeft twee podia en verschillende feesttenten. Burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders, opent met zijn band ‘Fox and the Mayors’ om 14.00 uur deze eerste editie van Schalkwijk aan Zee festival. De hosts Hakim en cabaretière Merel Moistra nemen daarna het stokje over.

Schalkwijk kent nog veel onbekende kwaliteiten die het verdienen om een podium te krijgen. Met het initiatief van dit bijzondere zomerse festival wil de organisatie hier verandering in brengen. De intentie is om het Schalkwijk aan Zee Festival uit te laten groeien tot een terugkerend festival.

Programmamanager wijkaanpak van Ymere José van den Berg: “In Schalkwijk zijn geweldig veel creatieve bewoners en ondernemers actief. Met Schalkwijk aan Zee willen wij deze mensen een podium geven om zich te presenteren aan Schalkwijk en aan heel Haarlem. Het bruist in Schalkwijk en daar is dit festival een bewijs van.”

Naast de muzikale invulling kent het festival ook een sportief element. Op een skateramp geeft het Revert demoteam samen met de drievoudig Nederlands kampioen skateboarden Paul Verbraak meerdere demo’s en workshops. Ook zijn er wedstrijden skaten voor beginners en gevorderden.

Schalkwijk aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door VOF Belcanto, Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, Gemeente Haarlem, Dock, Wereld Muziek School en Wijkraden Schalkwijk. Het evenement wordt door Peacock Events en Event Label georganiseerd.

Voor meer festivalinformatie kunt u terecht op www.schalkwijkaanzee.nl.