Workstead zet eerste stap in Buy-and-Build door overname FlexGroup

Uitzendbureau Workstead heeft samen met overnameadviseur Marktlink de eerste stap gezet naar landelijke dekking door het overnemen van FlexGroup. Hiermee ontstaat een sterke combinatie dat ruim 1.500 werknemers uit Nederland en de EU-landen bemiddelt in vele branches.

Workstead (voorheen VDB Dienstverlening) bestaat ruim 20 jaar en bemiddelt ruim 1.200 medewerkers uit Oost-Europese EU-landen in branches als productie, food, industrie, schoonmaak, logistiek en techniek. “FlexGroup heeft een gelijkwaardig businessmodel als Workstead en is actief in dezelfde branches. De bedrijven versterken elkaar tot een nog sterkere partij in een consoliderende markt,” aldus Harm van Ledden, Managing Director van Workstead.

Lars de Bruin, transactiebegeleider namens Marktlink: “Workstead is een snelgroeiende uitzendorganisatie die de mens centraal heeft staan. De overname van FlexGroup is strategisch een verstandige keuze die de landelijke dekking bevordert. Naast organische groei is Workstead voornemens om de komende jaren in Nederland uit te breiden middels een Buy-and-Build strategie. Het doel is om een toonaangevende landelijke speler te vormen in de flex-branche, een markt die al jaren consolideert. Wij vanuit Marktlink zijn trots om ook deze toekomstige overnames te mogen begeleiden.

Door de overname ontstaat een combinatie die ruim 1.500 medewerkers door heel Nederland bemiddelt. Naast de beoogde synergievoordelen kunnen klanten door de geografische ligging van de twee bedrijven nog beter en flexibeler bediend worden en is het recruitmentbereik van personeel uit Europa vergroot. De overname van FlexGroup is volgens Van Ledden een eerste stap in de Buy-and-Build strategie. Van Ledden: “Workstead slaat haar vleugels verder uit in de Randstad middels de overname van FlexGroup, wat veel nieuwe kansen biedt voor Workstead in de regio. Marktlink is voor Workstead een vaste partner in overnameprocessen. Alle expertises inclusief juridische begeleiding zijn beschikbaar. Dit heeft geresulteerd in een betrouwbaar en efficiënt overnameproces van FlexGroup.