Youfone maakt verbruik en kosten mobiel bellen wel inzichtelijk

youfone_logo_Rotterdam – 4 december– Actualiteitenprogramma Eén Vandaag, besteedde op 3 december uitgebreid aandacht aan de te hoge tarieven die Nederlanders betalen voor mobiele telefonie. Een van de oorzaken: de consument oriënteert zich vooraf niet goed, met als gevolg onnodig hoge telefoonrekeningen.

‘Consumenten kijken veelal niet naar betalen per minuut of per seconde, ook met de opzegtermijn wordt nog te weinig rekening gehouden, aldus Cynthia Heijne perswoordvoerder van telecom-waakhond OPTA. Youfone biedt sinds kort een goed alternatief en rekent onder meer al wel af per seconde.Betalen per seconde

In een interview met Ben Woldring, bekend van onder andere Bellen.com, in Eén Vandaag geeft Woldring aan dat consumenten wél bereid zijn om voor een paar cent korting op brandstof naar een ander tankstation te rijden, maar om zich te oriënteren op mobiel bellen nog niet. Conclusie: mensen betalen vaak onnodig te veel voor mobiel bellen door zich onvoldoende te oriënteren. Cynthia Heijne voegt hier aan toe: ‘Bijna iedere provider rekent af per minuut, afrekenen per seconde kan de consument vele euro’s besparen”.

Sim only

In het programma komt naar voren dat even de tijd nemen en je goed oriënteren op het aanbod je snel, zeker via internet, tientallen tot honderden euro’s kan besparen per jaar. Verder is het aan te bevelen om niet zomaar te kiezen voor een abonnement met een (flitsend) toestel omdat de kosten voor het toestel gewoon worden doorberekend. Al met al ben je altijd te duur uit. Een sim only-abonnement in combinatie met een simlockvrij-toestel is een voordeligere keus.

Youfone

Youfone wacht niet op nieuwe opgelegde regelgeving maar neemt als eerste het initiatief. Hierdoor kunnen mensen nu al direct fors besparen op nationaal en internationaal mobiel bellen. Sinds de oprichting in september 2008 van Youfone, kan de consument voor het eerst in Nederland al bellen en afrekenen per gebelde seconde. Daarnaast hebben consumenten slechts eenmalige abonnementskosten, hanteert youfone geen dure belbundels en internationaal belt men tot 40% goedkoper. Daarbij hanteert Youfone transparante en  flexibele voorwaarden,  zoals een per maand opzegbaar sim only-abonnement en begrijpelijke rekeningen.

Maatregelen

Afgelopen maanden worden er regelmatig met overheidsmaatregelen gedreigd. Zo overweegt de Europese Unie om maatregelen te nemen tegen telefoonmaatschappijen die klanten meer gesprekstijd in rekening brengen dan daadwerkelijk wordt gebruikt. Enkele operators rekenen voor ‘roaming’-bellen in het buitenland een tarief afgerond in minuten per gesprek. Ook als de beller slechts enkele seconden in contact staat met de ontvanger. In de praktijk betalen die klanten hierdoor gemiddeld 24 procent meer per uitgaand gesprek en 19 procent bij inkomende gesprekken.

————————————————————————————————————-

Noot voor de redactie:

Link naar uitzending Eén Vandaag –Mobiel bellen is te duur-: