Young Colfield gaat met nieuwe partners en proposities nieuwe generatie talent naar arbeidsmarkt begeleiden

Joris van der Steuijt en Mariolein van der Plas treden als mede-eigenaren toe bij Young Colfield, een specialist in traineeships voor talentvolle, net afgestudeerde academici. Young Colfield richt zich op het begeleiden van young professionals bij de ontwikkeling van hun professioneel zelfbewustzijn en talent. De twee nieuwe mede-eigenaren treden als bestuurders toe tot Young Colfield om zo het bedrijf verder te ontwikkelen.

Young Colfield verbindt de nieuwe generatie young professionals aan opdrachtgevers die op zoek zijn naar talent. De specialist wil young professionals goed voorbereid naar de arbeidsmarkt begeleiden. Young Colfield doet dat nu nog voor alleen WO-afgestudeerden, maar onderzoekt ook andere proposities, zoals traineeships voor andere opleidingsniveaus en traineeships specifiek gericht op duurzaamheid (ESG/ CSRD).

Young Colfield heeft de afgelopen jaren een veranderd profiel van afgestudeerde academici geconstateerd. “De huidige generatie is anders opgegroeid; zij heeft andere randvoorwaarden nodig en andere behoeften om te kunnen floreren op de werkvloer”, aldus Mariolein van der Plas. “Mensen die starten met hun loopbaan voelen zich vaak overweldigd en zijn zoekende. Het gat tussen studeren en werken blijkt groot. Daarnaast is voor deze generatie impact maken veel belangrijker, maar ook ontwikkeling en work-life balance staan hoger op de agenda. Onze visie, die zich kenmerkt door focus op bewustzijnsgroei in werksituaties, sluit aan op die behoeften en wordt als waardevol ervaren door zowel young professionals als opdrachtgevers. In de praktijk zie je dat de werkwijze zijn vruchten afwerpt en onze jonge uitgestroomde talenten langer bij één werkgever blijven dan hun generatiegenoten.

Dat deze aanpak succesvol is, blijkt ook uit het feit dat het uitvalspercentage door stress of door burn-out klachten nagenoeg nihil is onder de door Young Colfield begeleidde trainees de afgelopen twee jaar. Uit onderzoek van TNO in 2022 blijkt dat het landelijke percentage young professionals dat onder ‘burn-outklachten’ gebukt gaat 25 procent is.

De afgelopen jaren werd Young Colfield geleid door Els Hoebee, Anne Spapens, Réal van Schie en Piter-Jan Goodijk. Van Schie splitst zich op 1 januari 2024 af met adviesbureau Young Experience, terwijl Goodijk uit de dagelijkse leiding stapt om zich te richten op Proefwerk, zijn sociale onderneming in het onderwijs. Alle ondernemers blijven onderling verbonden in ‘GaanStaan’, een collectief waarin de verschillende labels met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken.

Door de veranderingen ontstond er ruimte voor – en behoefte aan – versterking”, aldus Els Hoebee. “Enerzijds in de dagelijkse leiding, op het vlak van business development en bedrijfsvoering, anderzijds om het ‘aandeelhouderschap’ zoveel mogelijk binnen het Young Colfield-team te behouden. Als visiegedreven organisatie kiezen we er bewust voor om zoveel als mogelijk aandeelhouders te hebben die dichtbij de dagelijkse praktijk staan.

Over Joris en Mariolein
Joris van der Steuijt was in 2014 trainee in het Talent Program-team van Young Colfield. Hij heeft zich in de jaren na zijn traineeship volledig gericht op het ondernemerschap, als mentor bij Startupbootcamp, venture builder bij ING en oprichter van 510.Ventures en Homigo.

Mariolein van der Plas was de afgelopen drie jaar directeur van de stichting Jong Ondernemen, hét platform voor ondernemerschap op school. Daarvoor werkte ze vijf jaar bij Google, meest recent als Head of Education for Northern-Europe.