30% meer Black Friday aanbiedingen op de dag zelf

Het wachten op de beste aanbieding loont…

Retailers lijken bewust tot vandaag te hebben gewacht met de meest scherpe Black Friday-deals. Ten opzichte van de week voorafgaand aan de verkoopdag ziet onafhankelijke vergelijkingssite en reviewplatform Kieskeurig.nl tot 30 % meer aanbiedingen op haar platform ten opzichte van het gemiddeld aantal aanbiedingen op een normale dag. Veel van deze aanbiedingen zijn vandaag bovendien scherper dan op de dagen voorafgaand aan de koopjesdag.

Publicaties verschenen in:
(Lees verder onder dit overzicht)

rtlnieuws.nl

 

Uit een recente analyse van Kieskeurig.nl bleek al dat veel bezoekers zich de dagen voorafgaand aan Black Friday nog in de oriëntatiefase bevonden. Consumenten vergeleken prijzen wel, maar klikten nog niet in groten getale door naar een webshop om het product aan te schaffen. Veel bezoekers leken te wachten met een aankoop tot Black Friday zelf. “Het wachten wordt beloond: er zijn veel meer aanbiedingen. Wat we ook zien is dat retailers met elkaar aan het concurreren zijn, waardoor prijzen alleen nog maar verder zakken,” aldus Wendy Kuiper, Consumer Strategy Manager Reshift.

Laagste prijs ooit
Naast dat er meer aanbiedingen zijn, ziet Kieskeurig.nl vandaag ook dat producten tegen historisch lage prijzen worden aangeboden. Kuiper: “Een van de populairste producten op Kieskeurig.nl zijn de Apple Airpods 2. Deze worden momenteel aangeboden voor de allerlaagste prijs ooit. Ook bij koptelefoons zien we dat retailers er vandaag nog een schepje bovenop doen. Waar je de hele week al kon profiteren van écht leuke aanbiedingen, zijn ze op Black Friday vaak het scherpst.

Uit eerder onderzoek van Kieskeurig onder ruim 1300 respondenten bleek al dat de verwachting was dat retailers dit coronajaar flink in zouden zetten op Black Friday om omzetverliezen te compenseren en voorraden weg te werken. Die verwachting blijkt te kloppen.

Producten voor thuisfront populair door Corona
Corona heeft daarnaast zeker invloed op deze editie van Black Friday als gekeken wordt naar de producten waar massaal naar wordt gezocht. Waar televisies, smartphones en laptops ook vorig jaar populair waren, zijn er een paar opvallende nieuwkomers in de top tien. “Mensen werken massaal thuis en het leven speelt zich binnenshuis af. Producten als espressomachines, soundbars en wireless speakers zijn dit jaar veel populairder op Black Friday dan vorig jaar. We drinken immers de koffie thuis in plaats van op het werk en we kijken meer televisie en luisteren meer muziek,” aldus Kuiper.

Aantal aanbiedingen neemt alleen maar toe
Net zoals voorgaande dagen ziet Kieskeurig.nl het meeste verkeer terecht komen op de Black Friday-dealpagina, met alle producten die in prijs sterk zijn gedaald. “De pagina is een prima graadmeter voor feitelijke data rondom het prijzenspektakel Black Friday. Aangezien vanochtend vroeg al tot 30% meer aanbiedingen online stonden, verwachten we dat het aantal aanbiedingen gedurende de dag alleen nog maar toe gaat nemen.

Over Kieskeurig.nl
Kieskeurig.nl, onderdeel van Reshift, is in 1999 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete vergelijkingswebsite. Het doel van Kieskeurig.nl is om de consument betrouwbare, onafhankelijke informatie te verschaffen over diverse producten. Dagelijks bezoeken ruim 170.000 consumenten Kieskeurig.nl. Zij vergelijken hier producten, prijzen en winkels, beschrijven hun ervaringen met producten en lezen de reviews van andere consumenten.