Acquisitie van Schickler Consulting is volgende groeistap in Duitse markt voor Highberg Group

De Highberg Group zet met de acquisitie van consulting bureau Schickler Consulting uit Hamburg een belangrijke stap op de Duitstalige markt. Schickler biedt de Highberg Group nieuwe mogelijkheden op het gebied van strategische en data-driven consultancy en abonnementsdiensten op het gebied van data science. Met de toevoeging zet de groep een nieuwe stap naar Europees marktleiderschap op het gebied van Transformation Consulting.

De Highberg Group is de nieuwe naam van een verzameling van consulting bureaus BlinkLane Consulting, Gladwell Academy, Verdonck, Klooster & Associates en House of Performance. De vereniging vond in 2021 plaats onder auspiciën van de gezamenlijke aandeelhouder AUCTUS Capital Partners uit Duitsland

Schickler wordt alom gezien als het toonaangevende consultancybureau in de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse uitgeverswereld. Het bedrijf biedt strategische consultancydiensten en -inzichten gebaseerd op een datawetenschappelijke benadering. Er zijn 25 gespecialiseerde consultants werkzaam bij Schickler.

Han Driessen, CEO van de Highberg Group: “Met de unieke op data gebaseerde consultancy en de sterke focus op de mediawereld, geeft Schickler ons baanbrekende nieuwe mogelijkheden voor ons dienstenportfolio. Met de kunde en know-how kunnen we onze opdrachtgevers nog beter ondersteunen in gewenste transities naar digitale en duurzame organisaties.

Na de toevoeging van Schickler aan de Highberg Group, blijft de organisatie zich richten op digitale en organisatorische transformaties bij grote Europese bedrijven. Highberg heeft zichzelf ten doel gesteld om bedrijven alert en competitief te houden tijdens het digitale tijdperk met een focus op digitale optimalisaties, data science en duurzaamheid.

Partner Rolf Dieter Lafrenz bij Schickler: “Schickler is een bekende naam in de Europese media en in de uitgeverswereld. Nu we de krachten hebben gebundeld met Highberg, kunnen we onze advies- en datadiensten aanbieden buiten onze markt, zonder daarmee onze huidige klantrelaties tekort te doen. Deze internationale groei is een ambitie die we al langer willen verwezenlijken.

Met de acquisitie van Schickler telt de Highberg Group meer dan 325 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en India. De groep is goed voor een jaaromzet van circa 65 miljoen euro.