Marktlink opent nieuwe Europese vestiging in Zwitserland

Marktlink breidt zijn internationale aanwezigheid uit met de opening van een kantoor in Zwitserland. De opening biedt Zwitserse MKB-ondernemers toegang tot specialisten met een track record op het gebied van bedrijfsovernames evenals toegang tot het grootste Europese netwerk van potentiële investeerders in Europa. De nieuwe vestiging in Zürich is het twaalfde kantoor van Marktlink in Europa en de vierde vestiging in de DACH-regio, naast München, Düsseldorf en Hamburg. Als nieuwe managing partner wordt Marc Reinhardt verantwoordelijk voor verdere groei in Zwitserland en staat hij aan het hoofd van het kantoor in Zürich.

Marktlink kiest Zürich voor het hoofdkantoor in Zwitserland. De locatie beslaat niet alleen het grootstedelijk gebied van Zürich, dat economisch belangrijk is voor heel Zwitserland, maar zorgt ook voor nabijheid en connectiviteit met andere zeer belangrijke economische regio’s binnen Zwitserland, waaronder Espace Mittelland, Noordwest-, Oost- en Centraal-Zwitserland. Marktlink slaagde erin Marc Reinhardt aan te trekken om het bedrijf uit te breiden in Zwitserland. Marc heeft meer dan 20 jaar ervaring als M&A-adviseur, waaronder managementfuncties op het gebied van corporate finance bij EY. Hij leidde tot voor kort de praktijk Financial Advisory Services als partner bij Mazars.

Onze nieuwe locatie in Zürich stelt ons in staat om onze sterke punten te laten zien: uitgebreide kennis van het MKB en ons uitgebreide internationale netwerk. Zwitserland is een van ’s werelds meest aantrekkelijke landen voor MKB-ondernemers en hun bedrijven. Naast zijn eigen economische kracht fungeert Zürich als toegangspoort tot nabijgelegen landen. We weten dat veel Zwitserse ondernemers bereid zijn hun bedrijf te verkopen als een reële marktwaardering wordt aangeboden. Marktlink biedt hen een internationaal koperslandschap, wat de kans op een betere waardering vergroot. Aan de andere kant zien we al interesse in de Zwitserse markt van onze bestaande klanten“, zegt managing partner Marc Reinhardt.

Tim van der Meer, Managing Partner van Marktlink Group en verantwoordelijk voor internationale uitbreiding, legt uit: “Internationale transacties zijn de norm en met name Zwitserland herbergt veel MKB-bedrijven die internationale marktleiders zijn. We hebben het geluk Marc aan boord te hebben, een M&A-expert met een bewezen staat van dienst en een ondernemende geest. We kunnen nu aan Zwitserse opdrachtgevers onze persoonlijke contacten en een uitgebreide database van internationale kopers aanbieden. Ondernemers in alle andere Europese landen waar we reeds actief zijn waarderen deze benadering enorm, omdat het direct bijdraagt aan de aandeelhouderswaarde van hun bedrijf.

150 transacties
De opening van het kantoor in Zürich volgt op het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Marktlink. Het behaalde in 2022 recordresultaten met 150 transacties en 220 medewerkers. Marktlink begeleidt doorgaans transacties met een waarde tussen 5 en 250 miljoen euro.

Opgericht in 1996 in Nederland, adviseert Marktlink MKB-bedrijven over fusies, overnames en opvolgingsplanning, waarbij het bedrijven vertegenwoordigt aan zowel de koop- als verkoopzijde. Marktlink is momenteel actief met een netwerk van twaalf regionale kantoren en heeft sinds 1996 bij meer dan 1.000 succesvolle MKB-transacties geholpen. Het bedrijf is actief in Duitsland, Scandinavië, Benelux en het Verenigd Koninkrijk. De duurzame groei van Marktlink wordt ondersteund door persoonlijke relaties en gedetailleerde lokale kennis van de verschillende zakelijke culturen en verwachtingen.