Buy-and-build strategie voor specialist achter Coca Cola kersttruck en de truck van Nationale Postcode Loterij

NIBC neemt belang in Roadshow Group

NIBC Mezzanine & Equity Partners is voornemens een belang te nemen in Roadshow Group B.V. uit Utrecht, in Nederland bekend onder de merknaam EventRent Roadshows. Grootaandeelhouder Martijn van Riet van Roadshow Group, die het bedrijf circa 25 jaar geleden oprichtte, zocht samen met overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames naar een actieve investeerder om een buy-and-build strategie uit te rollen. Van Riet behoudt de meerderheid van de aandelen samen met het management. Naar verwachting wordt de transactie na het doorlopen van de merger notification procedures medio maart afgerond.

Roadshow Group herbergt vier gerenommeerde internationale bedrijven op het gebied van live event marketing en de verhuur van promotionele voertuigen. De vier bedrijven (Rainbow Promotion, EventRent, ShowTruck Marketing en InfoWheels) zijn samen de Europese marktleider in de verhuur van roadshow- en promotievoertuigen en goed voor een omzet van 12 miljoen euro per jaar. De groep beschikt over bijna 200 mobiele faciliteiten en heeft hiermee het grootste wagenpark met promotionele voertuigen in Europa. 45 fulltimers zijn dagelijks in de weer met de moderne vloot.

Roadshow Group speelt met haar dienstverlening in op de behoefte van merken en marketeers om digitaal contact te combineren met fysieke en unieke klantervaring op locatie. Waar beurzen steeds minder bezoekers en exposanten trekken, in deze tijd van digitalisering, winnen roadshows en mobiele showrooms aan populariteit vanwege hun flexibiliteit qua locatie, timing en uitstraling. Roadshow Group faciliteert het versterken van merkbeleving door het fysieke contactmoment met de doelgroep te intensiveren daar waar de doelgroep zich op dat moment bevindt.

De befaamde en in het oog springende kersttrucks van Coca Cola en truck van de Nationale Postcode Loterij komen uit de stal van Roadshow Group. Bedrijven als BMW, Eaton, Huawei, KPN, Porsche en Samsung mogen tot de klanten worden gerekend, maar ook tijdens sportevenementen als de Tour de France, de Ronde van Polen en verschillende autosportevenementen worden dagelijks enkele tientallen voertuigen van de Roadshow Group ingezet.

Volgens overnamespecialist Vincent Pastoor van Marktlink Fusies & Overnames hebben tientallen investeerders interesse getoond om te mogen participeren in Roadshow Group: “Een moderne vloot, de buy-and-build strategie en de uitstekende financiële prestaties hebben geleid tot bovengemiddelde interesse. De laatste jaren heeft private equity bewezen een toegevoegde waarde te hebben in dergelijke groeibedrijven.

Algemeen directeur Martijn van Riet van Roadshow Group: “Met NIBC verbreedt Roadshow Group haar aandeelhoudersbasis met een sterke financiële partij, die heeft laten zien ons business model te begrijpen en onze groeiambities te willen ondersteunen. De aandeelhouders investeren de komende jaren in verdere uitbreiding van de huurvloot en de strategische ontwikkeling van de groep bedrijven op met name internationaal vlak.

Peter van den Anker, namens NIBC Mezzanine & Equity Partners (onderdeel van NIBC Bank): “Wij verstrekken risicokapitaal aan succesvolle bedrijven op voor hen beslissende momenten en creëren op die wijze flexibele oplossingen voor management buy-outs, acquisities en andere groeisituaties om de onderneming naar de volgende stap in haar ontwikkeling te brengen. De Roadshow Group is een onderneming met veel groeipotentie en een mooie aanvulling op onze portefeuille.