Overname ALC warehousing door ondernemende investeerder Globitas

ALC warehousing uit Alphen aan den Rijn is overgenomen door investeringsmaatschappij Globitas. Aan de hand van Globitas wil de full-service logistiek dienstverlener het bedrijf de komende jaren verder uitbouwen. Overnameadviseur Marktlink begeleidde het overnameproces.

ALC warehousing is een full-service logistieke dienstverlener op het gebied van goederenopslag, transport, distributie en voorraadbeheer. Verder verzorgt het bedrijf de afhandeling van douanevergunningen. ALC warehousing heeft 27 medewerkers in dienst. Het klantenbestand bestaat uit grote internationale bedrijven wereldwijd, van Zuid-Afrika tot Zweden en China tot Amerika. Het warehouse heeft een opslagcapaciteit van 25.000 m2 en voldoet aan alle veiligheidseisen met een TAPA-A FSR certificaat. Het bedrijfspand beschikt over een Champestate Business Centre, dat kantoorunits verhuurt aan MKB-bedrijven uit de regio. Daarnaast is de groep leverancier van het eigen handgereedschappenmerk TOOLTECH.

CEO Peter van Noordennen is zeer optimistisch over de toekomst met Globitas als nieuwe aandeelhouder: “Met de extra kennis, kunde en hands-on mentaliteit die Globitas met zich meebrengt, kunnen we een koers realiseren om nog sneller onze ambitieuze doelen te bereiken. De komende jaren bouwen wij ons bedrijf verder uit als hoogwaardige partner voor onze klanten in binnen- en buitenland.

Gijs van Dam, partner bij Globitas, is blij met de succesvolle afronding van de transactie en trots op het vertrouwen van management en verkopers: “Peter en zijn team hebben de afgelopen jaren geweldig werk geleverd om ALC op te bouwen tot een cruciale full-service logistieke dienstverlener met de hoogste veiligheidscertificaten. De logistieke markt ontwikkelt zich sterk en wij zien een veelbelovende toekomst waarin ALC zich verder bewijst als betrouwbare logistieke partner in high-security supply chains. Door de dienstverlening uit te breiden en met nieuwe verdienmodellen te komen, kunnen wij nog meer waarde leveren aan klanten.

Michiel Knubben, M&A-manager bij Marktlink, begeleidde de aandeelhouders van ALC warehousing: “Door toedoen van onder andere corona is de markt van logistieke dienstverlening en warehousing nog belangrijker geworden. De combinatie bij de verkoop van zowel het onroerend goed als de verschillende operationele ondernemingen maakte deze transactie op vele fronten interessant en uitdagend.

Els in ’t Veld van MA law begeleidde ALC op juridisch gebied. Quirijn Biesheuvel van BJTK adviseerde Globitas, samen met Atlas Fiscalisten, Pharios, CVO en CBRE.

Over Globitas
Globitas is ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven en heeft daarbij een sterke focus op het leveren van toegevoegde waarde. Met ondernemerschap, een breed netwerk van operationele en digitale experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie.

Over Marktlink
Marktlink Fusies & Overnames is in 25 jaar uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke MKB-overnamespecialist in de Benelux. Marktlink begeleidt met een team van ruim 120 interne specialisten bedrijven in Europa bij transacties met een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Met een gespreid netwerk aan Europese vestigingen en dankzij een groot internationaal netwerk aan kopers en verkopers is Marktlink goed voor meer dan 100 succesvolle bedrijfsovernames per jaar.