Coating Plus verkoopt meerderheid aandelen aan Greendelta

Coating Plus B.V. uit Schaijk heeft een meerderheid van de aandelen verkocht aan Greendelta Corporate Investments. Onder de vlag van Greendelta krijgt een nieuwe generatie ondernemers de kans om het bedrijf verder te professionaliseren door middel van modernisering en digitalisering. De huidige medewerkers Kevin Verstegen en Daniëlle Smits participeren in de nieuwe situatie met een minderheidsbelang van de aandelen.

Marktlink benaderde namens een aankopende klant Coating Plus eigenaar Leo Verstegen in een eerder stadium voor de verkoop van zijn bedrijf. Alhoewel het bij het initiële contact niet tot een overeenstemming kwam, is het idee van een verkoop in het hoofd van de Brabantse ondernemer blijven zitten. Met het oog op zijn pensioen onderzocht hij een verkoop van de aandelen.

Coating Plus werd in 1992 opgericht door Verstegen. Het groeide in die jaren uit tot een succesvolle specialist in oppervlaktebehandeling en poedercoating van metaal. Het volautomatische spuitproces is het resultaat van 25 jaar vakervaring, waarbij flexibiliteit en snelheid worden gekoppeld aan hoge kwaliteit. Coating Plus heeft 20.000 kilogram verschillende poeders op voorraad. Door een optimaal ingerichte ruimte van 6500 m2 kunnen zowel grote aantallen kleine objecten als grote objecten snel en hoogwaardig worden gecoat. Bij het bedrijf zijn 35 medewerkers werkzaam.

Greendelta Corporate Investments is een slagvaardig onafhankelijk investeringsbedrijf gespecialiseerd in bedrijfs-participaties in middelgrote en grote MKB ondernemingen. De investeerder streeft naar realisatie van circa vier nieuwe deelnemingen per jaar. Greendelta is onderscheidend door zijn lange termijn focus en professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze. Greendelta heeft geen specifieke sectorfocus. De partners van Greendelta hebben een brede ervaring in de sectoren productie, handel, dienstverlening en IT. Alex Cauberg en Jos Moling namens Greendelta over de investering: “Coating Plus vormt een prachtige uitbreiding van onze portefeuille. We zien uit naar een prettige en succesvolle samenwerking met het management in de realisatie van de verdere groei van Coating Plus.”

Consultant Pieter Stappers begeleidde namens Marktlink de transactie: “We zien een toenemende interesse in oppervlaktebehandelingsmarkt. Deze sterk versnipperde markt staat steeds vaker op de radar van private investeerders, omdat de ondernemingen vaak een innige en langdurige klantrelatie hebben met metaalbedrijven uit de regio. Hiertussen is dagelijks contact. Dit resulteert in een zeer constante groei met sterke rendementen.