De Groot Installatiegroep neemt Van Gemert uit Overloon over

Na onlangs eL-Tec Elektrotechnologie te hebben overgenomen, heeft familiebedrijf De Groot Installatiegroep uit Emmen nu ook familiebedrijf Van Gemert Installatiegroep uit Overloon overgenomen. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde als dealmaker en geeft hiermee richting aan een buy-and-buildstrategie om van De Groot Installatiegroep één van de grootste familiebedrijven van Nederland te maken binnen de sterk veranderende installatiebranche. De Groot Installatiegroep mag zich inmiddels rekenen tot de top 20 van best presterende installatiebedrijven van Nederland. Na de overname van Van Gemert Installatie groep is De Groot Installatiegroep goed voor een omzet van circa 120 miljoen euro.

Van Gemert Installatiegroep is in 1967 opgericht en al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Eindhoven-Venlo-Nijmegen. Van Gemert onderscheidt zich in die regio door te acteren als betrouwbare totaalinstallateur, gespecialiseerd in elektra- en loodgieterswerkzaamheden. Van Gemert werkt samen met co-makers in de keten en adviseert opdrachtgevers over duurzame oplossingen. Woning- en utiliteitsbouw, maar ook service en onderhoud, domineren de portefeuille. Het bedrijf, dat installatievakwinkels in Overloon en Mill heeft, is van oudsher begonnen in de agrarische sector, waardoor ook agro nog altijd onderdeel uitmaakt van de dienstverlening.

Onder leiding van grootaandeelhouder en algemeen directeur Martijn van Gemert is de onderneming de afgelopen jaren sterk gegroeid en doorontwikkeld tot een solide, professioneel en financieel sterk installatiebedrijf. Omdat Van Gemert geen directe opvolging heeft, sluit het nu aan bij een sterke strategische partner die goed bij de cultuur past en de continuïteit en groei waarborgt.

Full-service familiebedrijf
De Groot Installatiegroep is een full-service (elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en brandbeveiliging) familiebedrijf dat naar ketenintegratie voor zijn klanten streeft. Het bedrijf met zo’n 800 medewerkers verdeeld over 14 vestigingen wil de komende jaren verder doorgroeien tot een van de grotere installerende familiebedrijven van Nederland. De Groot fungeert als centraal aanspreekpunt voor de klant en werkt met vaste partners om het gehele proces, van ontwerp en installatie tot en met beheer & onderhoud, te realiseren. De Groot heeft een klantenkring opgebouwd in de industrie- en utiliteitsbouw en de werkzaamheden concentreren zich in de sectoren zorg, kantoor en spoorwegen. De overname past binnen de kernwaarden van het bedrijf.

De overname kwam mede tot stand dankzij de wederzijdse goede ‘klik’ en overeenstemmende visie. Van Gemert Installatiegroep heeft een sterke regionale voetprint in het werkgebied Oost-Brabant en Noord-Limburg. We creëren hiermee een solide basis voor het ontplooien van verdere activiteiten in deze regio,” aldus Marcel de Groot. “Het is onze ambitie om een uniek familiebedrijf binnen de installatiebranche te zijn en te blijven. De juiste balans tussen familiegevoel en bedrijfsbelang is dan ook van onschatbare waarde. Wij houden stevig vast aan die kernwaarden en voor de huidige opdrachtgevers van Van Gemert verandert er niets. Zij behouden hun vaste aanspreekpunt en hetzelfde service-level.

Marktlink Fusies & Overnames heeft De Groot Installatiegroep al eerder begeleid, bij de overname van Elektravon. Net als toen was het bedrijf bij de overname van Van Gemert succesvol bij het vinden van de juiste partner. “Vanuit Marktlink hebben we een langetermijn-samenwerking met De Groot, waarin we samen insteken op het strategisch versterken van het familiebedrijf via een buy-and-buildstrategie”, aldus Marlon Putter van Marktlink. “Hierin zoeken we naar partijen met het juiste DNA die zowel qua regio als dienstverlening aanvullend zijn. Partijen in de markt kiezen daarbij specifiek voor De Groot door het familie-DNA, de langetermijnvisie en de focus op duurzaamheid en de energietransitie.