Fundaments neemt branchegenoot Site4U over

Cloudprovider Fundaments uit Enschede heeft branchegenoot Site4U uit Wageningen overgenomen. De overname is onderdeel van de groeistrategie van Fundaments die, in nauwe samenwerking met Interstellar, haar landelijke positie versterkt. Door de transactie profiteren klanten van Site4U van het hoogwaardige hostingplatform van Fundaments en de daarbij horende aanvullende diensten. Na de overname zal Site4U vanuit Wageningen blijven opereren.

Site4U is opgericht in 1994 en voorziet een loyale groep klanten in managed hosting oplossingen. Oprichter en directeur Wil de Bruin licht de keuze voor Fundaments toe: “De managed hosting markt consolideert in rap tempo, waardoor schaalgrootte, innovatie en slagkracht steeds belangrijker worden. We hebben gezocht naar een partij die goed aansluit bij onze pragmatische instelling, toegepaste platformtechnologie en competenties van medewerkers.” Jan Jonker, mede-eigenaar en directeur van het overgenomen Site4U: “Met Fundaments hebben we een partij gevonden die heel goed aansluit bij waar Site4U voor staat en een uitstekend groeipad biedt voor zowel onze klanten als de medewerkers.

Fundaments, onderdeel van Interstellar, is een partnergedreven cloudprovider uit Enschede. De bijna 50 medewerkers dragen zorg voor een hoogwaardig Nederlands hostingplatform, waarbij performance, 100% beschikbaarheid en security centraal staan. Vanuit 5 verschillende datacenterlocaties worden MSP’s (Managed Service Providers), ISV’s (Independent Software Vendors) en enterprise-klanten voorzien van hoogwaardige cloudresources. Raoul Werger, CEO van Fundaments: “Met de toevoeging van Site4U versnellen wij onze groei. We zien uitstekende mogelijkheden om de klanten van Site4U te helpen om het maximale uit hun hostingomgeving te halen. Als onderdeel van de Interstellar-collectie zijn we in staat om ook andere bedrijven binnen de IT-domeinen beter te aligneren met hun hostingplatformen.

Aantrekkelijke toekomstgerichte organisatie
De markt voor managed hosting en IaaS verdubbelt jaarlijks. De hybride cloudstrategie van Fundaments speelt hierop in. Fundaments is als technologie-gedreven cloudspecialist uitstekend voorgesorteerd op deze ontwikkelingen en kan zich binnen Interstellar ambitieus blijven ontwikkelen, innoveren en groeien.