Interstellar doet twee strategische overnames in voice- en videocommunicatie

Interstellar doet twee overnames in het collaboration domein. Microsoft Teams specialist Ask Roger! uit Delft en videocommunicatiebedrijf Qconferencing uit Diemen worden tegelijk toegevoegd aan de collectie. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren. De strategische overnames zijn onderdeel van een buy-and-build strategie, die van Interstellar een topspeler moet maken binnen de ICT-sector.

Ask Roger! is opgericht in 2007 als communicatiespecialist en in 15 jaar uitgegroeid tot de grootste, provideronafhankelijke, Microsoft voice, omnichannel contactcenter- en videospecialist van Nederland. Ask Roger! beschikt als Microsoft Gold Cloud Productivity Partner over zowel de advanced Calling als de advanced Meeting & Teams Rooms specialisatie. De nauwe samenwerking met Microsoft heeft onder andere geresulteerd in de ontwikkeling van een digitale baliedienst voor het Teams video conferencing platform. De directie van Ask Roger! wordt voortgezet door oprichters Rob Winkel en Patrick Scherbeijn. De derde oprichter, Gerben Hoogwerff Kroon, neemt afscheid van Ask Roger! en zet zijn werkzaamheden verder voort bij ROGER365.io.

CEO Rob Winkel licht de keuze voor Interstellar toe: “Telecom convergeert naar een workload binnen het ICT-domein, een transitie die als gevolg van de coronapandemie is versneld. Ask Roger! heeft een meer dan uitstekende uitgangspositie om in deze convergentieslag groei te versnellen en gelijktijdig te transformeren naar een organisatie met meer proactieve diensten die aansluiten bij de klantverwachting. Als onderdeel van Interstellar kan Ask Roger! zich sneller ontwikkelen en focussen op groei.

Qconferencing is in 2001 opgericht door Eckart Wintzen, een IT ondernemer die zijn kapitaal investeerde in ‘groene’ projecten. De markt van videoconferencing heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld door de opkomst van clouddiensten en heeft een extra boost gekregen door het verplichte thuiswerken tijdens de coronapandemie. De combinatie van de software (Teams, Zoom, Webex, Pexip), vergaderapparatuur en de implementatie en supportdiensten voor volledige ontzorging zijn van grote toegevoegde waarde voor haar klanten. Qconferencing levert voornamelijk aan de corporate markt (met klanten als Engie, Flowtraders, FDMedia en de KLM) en healthcare (Care & Cure). De driekoppige directie bestaande uit Pieter Peletier, Mans Lejeune en Jesse van Straaten blijft Qconferencing leiden na de overname.

Qconferencing algemeen directeur Jesse van Straaten: “Met de sterke groei van het hybride werken is onze in 20 jaar opgebouwde kennis en expertise relevanter dan ooit. Onder de vleugels van Interstellar denken wij onze groei verder te versnellen en zowel personeel als klanten meer mogelijkheden te kunnen bieden. Het is een geweldige mooie groep ondernemingen die elkaar versterken op verschillende vlakken en we kijken er naar uit hier onderdeel van uit te maken.

Interstellar CEO Maarten van Montfoort: “Met de jongste toevoeging van Ask Roger! en Qconferencing zijn wij in staat onze klanten een uitstekende aanvulling op de collectie te bieden en nemen we in een klap een leidende positie in op de Nederlandse markt op dit gebied. De combinatie van producten en diensten van beide bedrijven geeft ons een unieke positie in de sector.

Aantrekkelijke toekomstgerichte organisatie
De markt voor videoconferencing groeit exponentieel. Ask Roger! en Qconferencing blijven binnen het collectief zelfstandig opereren en willen aantrekkelijke spelers blijven voor jong talent. Van Straaten en Ask Roger! CTO Patrick Scherbeijn zien de noodzaak in dat de organisaties genoeg variatie en perspectief bieden om high potentials binnen boord te houden. “Kundig personeel is een voorwaarde voor groei. Binnen Interstellar zijn interessante talentenprogramma’s voor het ontwikkelen van medewerkers aanwezig. Bovendien kunnen we werknemers blijven uitdagen door ze ervaring op te laten doen bij één van de andere deelnemingen binnen Interstellar.

Ambitieuze groei zet door
Interstellar doet later dit jaar nog een aantal overnames om het klantportfolio verder uit te breiden en gekwalificeerde medewerkers aan zich te binden. Van Montfoort: “De komende weken maken we nog enkele add-on investeringen bekend, waarmee we onze ambitieuze groei verder voortzetten. Voor 2022 staat een verdere uitbreiding in de Benelux en gerichte acquisities in het Business Solutions domein op de strategische agenda. Denk hierbij aan het Microsoft Power platform, Dynamics en datamanagement oplossingen.