Home Alle persberichten Geraffineerde factuurfraude treft Alkmaarse (75)

Geraffineerde factuurfraude treft Alkmaarse (75)

0
Geraffineerde factuurfraude treft Alkmaarse (75)

Cybercriminelen maken steeds meer slachtoffers door oplichting via telefoon, tablet en PC. Zo betaalde Hannah Visser uit Alkmaar een hoge prijs voor factuurfraude. De 75-jarige, die nog vol in het leven staat, tikte € 324 af bij een frauduleuze partij, die zich voordeed als haar energiemaatschappij.

Visser: “Via de mail kreeg ik een levensechte herinnering dat ik nog € 324 moest betalen, omdat ik anders zou worden afgesloten. Dan schrik je wel even.” Twee keer probeerde ze met haar energieleverancier te bellen, maar kreeg niemand te pakken. “Ik heb toen de computer open geklapt en heb de rekening nagelopen. Of het door de stress kwam, weet ik niet, maar ik zag dat er een paar maanden geleden voor het laatst € 90 euro was afgeschreven. Later bleek dat ik er overheen had gekeken en dat het niet klopte. Ik heb toen nog een keer geprobeerd mijn energiemaatschappij te bereiken. Omdat ik in het menu koos voor ‘Nieuwe aansluiting’ namen ze toen wel meteen op. Het kwaad was toen als geschied.

Geld kwijt door factuurfraude
De mail was zo authentiek, dat ze uiteindelijk maar betaalde. Het rekeningnummer kwam niet overeen met het rekeningnummer van de energiemaatschappij. Visser: “Je verwacht dat de bank daar zelf ook wel werk van maakt, maar daar heb ik niks meer over gehoord. Wel kreeg ik te horen dat ik het geld kwijt was. Ik heb het bedrag zelf met iDeal overgemaakt en dat is via tussenrekeningen razendsnel weggesluisd.

Sinds voorval alerter
Mevrouw Visser is er nog door overdonderd en is sinds het voorval een stuk alerter: “Mijn vriendinnen snappen niet dat ze juist mij te grazen hebben genomen. Ik kan een pittige tante zijn en met mijn 75 jaar sta ik nog volop in het leven. Ik vind het vooral dom van mezelf dat ik hierin ben getrapt. Ach, je wordt er genoeg voor gewaarschuwd, maar toch ben ik door de initiële stress overstag gegaan. Mijn zoon zei nog ‘Mam, je wordt niet zomaar afgesloten. Je hoeft echt niet meteen te betalen’. Ik had geen idee dat deze vorm van fraude bestond. Ik ben geen digibeet, maar ik weet ook weer niet alles. Voortaan vraag ik bij twijfel een vriend of een buur om mee te kijken, maar ik zal zeker niet meer meteen reageren.

Aangifte bij politie
Aangifte deed de Alkmaarse online bij de politie. Daar werd de aangifte bewaard: “De politie heeft prima gehandeld en ik weet natuurlijk dat ze het druk hebben met andere zaken. Het is voor anderen wellicht een bescheiden bedrag, maar het is een bedrag waar ik met mijn pensioen en AOW makkelijk een maand van kan leven. Dat vind ik nog het ergste. Als ik nou geweten had dat het geld naar de arme kindjes was gegaan, dan had ik er meer vrede mee gehad,” aldus Visser.

Criminelen gebruiken digitalisering
Criminelen maken volop gebruik van de mogelijkheden die de digitalisering ons brengt. De snelle digitalisering van onze maatschappij zorgt er dan ook voor dat we te maken hebben met steeds nieuwe varianten van gedigitaliseerde criminaliteit,” zegt Wilfred van Mulligen, specialist Digitalisering & Cybercrime bij politie-eenheid Noord-Holland. “U kunt zich beschermen tegen deze vorm van fraude via een eenvoudig bevestigend telefoontje. Check elke wijziging in de statische gegevens van uw leveranciers door te bellen naar het gebruikelijke nummer en niet met het nummer vermeld op de factuur. Zo wordt elke poging tot fraude snel opgemerkt.

Deel uw verhaal met anderen!
Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar, roept slachtoffers op om hun verhaal te delen: “Cybercrime maakt ook slachtoffers in Alkmaar. Het is daarom belangrijk dat mensen die dit overkomt, ondanks hun schaamte, melding doen bij Fraudehelpdesk.nl en aangifte doen bij de politie. Door hun verhaal ook aan anderen te vertellen, kunnen ze buren en andere inwoners wijzen op de gewiekstheid waarmee cybercriminelen hun slag slaan. Zo trekken we samen – overheid, politie en burgers – op tegen cybercriminaliteit. De gemeente is verschillende projecten gestart om inwoners bewuster te maken van digitale oplichting en weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit. Zo blijft gemeente Alkmaar een veilige gemeente, ook digitaal.

Het slachtoffer Spreekt
Wil je na het lezen van dit artikel ook jouw ervaring (anoniem) delen om anderen te behoeden voor de gevolgen van internetcriminaliteit? Bezoek dan www.hetslachtofferspreekt.nl voor meer informatie. Je kunt je persoonlijke verhaal mailen naar info@nh-sv.nl. Wij gaan vertrouwelijk om met je gedeelde informatie. Onze communicatieadviseur neemt eerst contact met je op en bekijkt samen met jou hoe we anderen in de regio met jouw verhaal kunnen behoeden voor cybercriminaliteit.