GRAND PRIX OF THE SEA AFGELAST

Donkere wolken boven gebroken Silverline RacingAANHOUDEND SLECHT WEER FUNEST VOOR WK:

Het slechte weer heeft een roemloos einde gemaakt aan het Wereldkampioenschap Powerboats. Na de eerste ochtendrace zaterdag was de golfslag in de middag van dien aard, dat verder racen niet meer verantwoord was. Twee boten vonden hun Waterloo in de windkracht 5 aan de Nederlandse kuststrook. De organisatie heeft hierna besloten het WK verder af te blazen. De raceteams zijn vertrokken uit het Kurhaus Hotel in Scheveningen.

Voor de organisatie is het een regelrechte domper: “Helaas hebben we het weer niet in de hand. We hadden erop gegokt dat eind mei de zon tevoorschijn zou komen in Nederland. Helaas blijkt het weer hier minder betrouwbaar dan in plaatsen als Istanbul en Quata. Het zal een moeilijk gevecht worden om de internationale race-organisatie opnieuw te charmeren van Nederland als standplek voor het WK.”

Of de overige twee bepalende races om het Wereldkampioenschap op een later tijdstip alsnog plaatsvinden is nog niet bekendgemaakt door het UIM.

Over Grand Prix of the Sea

Grand Prix of the Sea is de hoogste internationale motorsportserie in de bootindustrie. Tijdens het evenement strijden ’s werelds snelste monohull high performance prototypen en productieboten voor de titel “Wereldkampioen Super Sport” en “Wereldkampioen Evo”. Grand Prix of the Sea is het enige motorsportevenement, dat de competitie en glamour van een Grand Prix combineert met exotische, zonnige locaties aan het water. GPS is de ultieme powerboatervaring en bestaat sinds 2002. Het evenement is het afgelopen decennium uitgegroeid naar zes races met drie klassen en 23 boten. Voorheen werden races georganiseerd in Istanbul, Siracusa, Bacoli, Götenborg, Poltu Quatu, Oostende en Yalta.