TANKWAGEN EN PRINSES BEATRIX VERTRAGEN GRAND PRIX OF THE SEA

Donkere wolken boven gebroken Silverline RacingEen verlate tankwagen heeft voor een hectische eerste dag van de Grand Prix of the Sea (GPS) gezorgd. Het Wereldkampioenschap voor Powerboats liep uren vertraging op, omdat een aantal deelnemers niet van brandstof konden worden voorzien.

Toen de tankwagen eenmaal was gearriveerd, kon het circus alsnog niet van start. Prinses Beatrix onthulde even verderop in Scheveningen het ‘vissersnamenmonument’ waardoor er op dat moment niet geracet kon worden. Door de slechte weersomstandigheden in de avond werd de race voor vrijdag afgeblazen.   

Door de vertraging is het programma van Grand Prix of the Sea voor zaterdag veranderd en zullen de motoren vandaag twee keer bulderen voor racepunten.

Aangepast programma zaterdag 25 mei:

11:00 – 12:00             Eerste race Wereldkampioenschap

16:00 – 17:30             Vrije training

18:00 – 19:00             Tweede race Wereldkampioenschap

Het programma voor zondag 26 mei blijft voorlopig onveranderd:

Officiële training         10:00-12:00

Derde race                     13:30-14:30

Podiumpresentatie    15:30-16:00

Bovenstaande tijden zijn aan verandering onderhevig en afhankelijk van de weer en race omstandigheden

De organisatie liet zich door de vertraging niet uit het veld slaan: “Uiteindelijk is het hogere doel om deze mooie sport aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren. De Grand Prix of the Sea is zoveel meer dan alleen een sensationele race, het is een way of life. Wij verwachten dat er nog veel spectaculaire momenten te beleven zijn.”

Over Grand Prix of the Sea

Grand Prix of the Sea is de hoogste internationale motorsportserie in de bootindustrie. Tijdens het evenement strijden ’s werelds snelste monohull high performance prototypen en productieboten voor de titel “Wereldkampioen Super Sport” en “Wereldkampioen Evo”. Grand Prix of the Sea is het enige motorsportevenement, dat de competitie en glamour van een Grand Prix combineert met exotische, zonnige locaties aan het water. GPS is de ultieme powerboatervaring en bestaat sinds 2002. Het evenement is het afgelopen decennium uitgegroeid naar zes races met drie klassen en 23 boten. Voorheen werden races georganiseerd in Istanbul, Siracusa, Bacoli, Götenborg, Poltu Quatu, Oostende en Yalta. Door de crisis is het aantal races voor het wereldkampioenschap teruggebracht van tien naar drie. Alle drie de races vinden dit weekend in Scheveningen plaats.

Website www.grandprixofthesea.nl.