Health Cloud Initiative wil met kapitaalinjectie Vortex administratieve lasten van 20.000 zorgverleners verlichten

Softwarelabels voor de GGZ en paramedische zorg Incura en CRS gaan dankzij een kapitaalinjectie van Vortex Capital Partners samen verder in het platform Health Cloud Initiative (HCI). Met een buy-and-build strategie wil de nieuwe groep sneller groeien en een kwalitatieve consolidatieslag maken. Daarmee wil HCI invulling geven aan de behoefte voor innovatie van zorgverleners en als voorloper inspelen op continue veranderende wet- en regelgeving in de zorg. Het is de eerste investering van Vortex in software voor de zorgsector.

Health Cloud Initiative is ontstaan vanuit de visie om door de krachtenbundeling van verschillende labels de innovatieve slagkracht te vergroten. Zorgverleners in de GGZ en paramedische zorg kunnen zo maximaal worden ontzorgd.

Eric de Boer is initiatiefnemer van HCI en oprichter van Incura. Hij begon het Incura-label vanuit persoonlijke drijfveren, omdat hij zag tegen welke problemen zijn vrouw -een logopedist- aan liep. “In Nederland wordt gemiddeld 30% van de tijd van zorgverleners besteed aan de administratie, terwijl de druk op de zorg juist steeds groter wordt. Iedereen voelt de druk toenemen van continue veranderende wet- en regelgeving. Binnen Health Cloud Initiative is de belangrijkste doelstelling om door middel van eenduidige software de zorg ongecompliceerd te maken en gelijktijdig administratieve lasten te minimaliseren. Zo kunnen we helpen de wachtlijsten in de zorg te verkorten en zorgverleners in staat stellen meer aandacht aan de behandeling van de patiënt te geven. Hiermee maken we de zorg in Nederland beter.

Momenteel werken er meer dan 7.500 zorgverleners dagelijks met de producten van Health Cloud Initiative. Samen dienen zij meer dan 500 miljoen euro aan declaraties in per jaar. HCI heeft met een team van meer dan 45 gepassioneerde medewerkers het platform gebouwd waar inmiddels meer dan 2 miljoen Nederlandse patiënten gebruik van hebben gemaakt.

HCI wil de komende jaren als eerste mijlpaal 20.000 zorgverleners ontzorgen door administratieve handelingen te minimaliseren. De groep stelt zich ten doel door middel van een buy-and-build strategie versneld deze beoogde schaal te creëren. In het afgelopen jaar heeft HCI 4 overnames gerealiseerd. Naast Incura en CRS betreft het de overname van klantenportfolio’s van twee softwarebedrijven.

HCI bedient een breed aantal disciplines en is inmiddels marktleider in de vrijgevestigde GGZ en paramedische werkvelden zoals de logopedie. Daarnaast maakt HCI een sterke groei door bij grote praktijken en instellingen. Eenvoudige administratie en nieuwe functionaliteiten voor zorgverleners in de GGZ en paramedie (fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek) zijn belangrijk om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden. Ook wordt de behoefte voor multidisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners steeds groter, wat het HCI-platform op een innovatieve manier faciliteert.

Joost Moerland van Vortex Capital Partners: “De investering in Health Cloud Initiative is onze eerste investering in software voor de zorg, een sector waar we al langer met veel belangstelling naar kijken. We associëren ons sterk met de visie van Eric om met dit initiatief schaal te creëren, om zo toekomstbestendige software te kunnen leveren die een efficiëntere zorg zal faciliteren. De voordelen van krachtenbundeling voor de aangesloten labels zijn reeds goed zichtbaar. We kijken met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar de verdere groeistappen van HCI.

Over Vortex Capital Partners
Vortex Capital Partners is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij die zich richt op software-, internet- en techgedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote, in de Benelux gevestigde, ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie meer dan 20 platforminvesteringen gedaan met meer dan 25 vervolginvesteringen.