HPI Group neemt ook KunststofPlus over

Als onderdeel van de buy-and-buildstrategie van HPI Group (voorheen Moulding Industries) heeft Paul Harkema samen met zijn management een nieuwe transactie afgerond in de kunststofsector. Onder begeleiding van overname-adviseur Marktlink Fusies & Overnames is KunststofPlus uit Zoetermeer overgenomen van de huidige eigenaar.

KunststofPlus is een servicegericht, innovatief kunststofspuitgietbedrijf. Het bedrijf vervaardigt kwalitatief hoogwaardige halffabricaten en eindproducten op basis van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen en verzorgt het hele traject van ontwerp tot realisatie van het product. De vrijwel geheel geautomatiseerde kunststofspuitgietmachines werken met sluitkrachten van 30 tot 650 ton. KunststofPlus verzorgt de producten voor middelgrote tot grote industriële ondernemingen in zeer diverse branches, zoals (consumenten)electronica, bouw, tuinbouw en machinebouw.

Het managementteam van HPI Group wordt naast Paul Harkema (CEO) gevormd door Hans Lubbers (COO) en Rene van de Pot (CFO). De huidige DGA Wim Krouwel zal opgevolgd worden door Arjan de Bruin. De Bruin zal met ondersteuning van het management team de dagelijkse leiding van Kuststof Plus op zich nemen. Harkema ziet zijn jongste transactie als een belangrijke groeimogelijkheid van de gehele HPI Group: “KunststofPlus is een gezond bedrijf met een trouwe klantenkring. In de markt heeft KunstofPlus de reputatie als een technisch kwaliteitsbedrijf. De kunststoffabriek heeft veel potentie. Het pand biedt veel capaciteit voor groei die op korte termijn zal worden benut voor diverse HPI-projecten. Naar verwachting zal de beschikbare capaciteit bij KunstofPlus eind dit jaar volledig zijn benut.

Buy-and-build HPI Groep
In januari van dit jaar kocht HPI Group zowel Geku Plastik als PET Innovators aan, om de volgende schakel aan de keten van samenwerkende kunststofproductiebedrijven toe te voegen. Hiermee opende HPI Groep ook de poorten tot de Duitse markt. Voor de internationale doorbraak kreeg het Woerdense bedrijf al belangen in Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron en Packpower, allen vooral actief in de kunststofverwerkende industrie voor chemie, automotive & technisch spuitgietwerk.

Huub Verbeeten van Marktlink Fusies en Overnames begeleidde Harkema ook bij deze jongste acquisitie: “Er is al eerder gememoreerd aan de actieve buy-and-buildstrategie in de kunststofindustrie. Voor HPI Group verwachten we ook komend jaar nog activiteit op de overnamemarkt.

Bron: Marktlink Fusies en Overnames