Insigne BV vierde overname van HPI Group in 2021

Paul Harkema heeft met de HPI Group opnieuw een bedrijf overgenomen in de kunststofsector. Dit keer is Harkema tot een akkoord gekomen met verkoper Willem de Koning over de overname van Insigne B.V. uit Bleskensgraaf. Met de vierde overname van dit jaar voegt HPI Group onder andere nieuwe gespecialiseerde cleanroom productieprocessen toe aan haar aanbod voor de productie van kunststoffen, die geschikt zijn voor de voedingsindustrie en de medische wereld. De jongste transactie maakt onderdeel uit van een strategische buy-and-buildstrategie voor de groep onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames. De Koning blijft tot eind 2022 als directeur bij de onderneming betrokken.

Insigne BV
Insigne B.V. is opgericht in 1961 en is een full-service kunststof spuitgietbedrijf, dat beschikt over een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling en matrijzenmakerij. Het spuitgietbedrijf, waar in totaal 40 werknemers werkzaam zijn, heeft 26 in sluitkracht variërende spuitgietmachines. Gecombineerd met uitgebreide 2k-faciliteiten en assemblagemogelijkheden ontzorgt Insigne B.V. de klant in het gehele productieproces tot aan het eindproduct.

Met 60 jaar aan ervaring heeft Insigne B.V. brede kennis van alle gangbare (technische) kunststoffen, maar ook met de verwerking van zowel harde als zachte PVC. Hierdoor neemt het bedrijf een unieke positie binnen Europa in. “Insigne beschikt over een goede moderne fabriek met interessante uitbreidingsmogelijkheden. Met deze overname voegen wij zowel PVC als medische producten toe aan ons aanbod,” aldus Paul Harkema. “We voegen met de overname specialistische technische kennis toe aan onze keten van bedrijven. Met de cleanroom van Insigne kunnen wij nu nog beter aan de hoge eisen van de medische wereld voldoen.

Vierde transactie HPI Group in 2021
Voor de HPI Group is het de vierde transactie van 2021. Het begon in januari met de aankoop van Geku Plastik. Hiermee opende de HPI Group de poorten tot de Duitse markt. Daarnaast werd Kunststofplus eerder dit jaar overgenomen en werd de oud-eigenaar en tevens minderheidsaandeelhouder van Packpower uitgekocht door het Woerdense bedrijf.

Voorgaande jaren nam de groep ook al belangen in Bema Kunststoffen, BEMA BA, CKV Plastics, PET Innovators en Metron. De HPI Group is zodoende actief in de volledige breedte van de kunststofverwerkende industrie voor chemie, voeding, medisch, automotive & technisch spuitgietwerk. Met de toevoeging van Insigne BV realiseert de HPI Group een collectieve omzet van meer dan EUR 50 miljoen in 2021.

Huub Verbeeten van Marktlink Fusies en Overnames: “De HPI Group verdiept zich nu op niches die commercieel interessant zijn. Klanten in de kunststofindustrie hebben vaak creatieve ideeën, maar niet de kennis en kunde om een product ook daadwerkelijk op grote schaal te produceren.

Het management team van de HPI Group bestaat uit Paul Harkema (CEO), Hans Lubbers (COO) en Rene van de Pot (CFO).

Bron: Marktlink Fusies en Overnames.