Investeringsmaatschappij Green Park Investment Partners maakt eerste Nederlandse investering in Kimman Process Solutions

De onafhankelijke investeringsmaatschappij Green Park Investment Partners (“Green Park”) heeft onlangs zijn investering in het Rotterdamse Kimman Process Solutions (“KPS”) afgerond, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, vervaardigen, leveren en onderhouden van automatische monsternamesystemen en andere specialistische meetapparatuur voor de wereldwijde olie- en gasindustrie.

Als leidende leverancier in Nederland is Kimman Process Solutions actief sinds 1996 en levert het bedrijf apparatuur aan grote internationale klanten als Total, ExxonMobil en Shell. Naar schatting 50% van alle ruwe olie komt langs KPS-apparatuur de Europese markt op. Eigenaren Erik en Pieter Verloop zochten een partner om KPS ook buiten Europa te laten groeien en om verder te investeren in productontwikkeling.

Marktlink Fusies & Overnames zag Green Park als de juiste partner voor management en bracht beide partijen met elkaar in contact. Vincent Pastoor van Marktlink Fusies & Overnames is verheugd over de mogelijkheden: “Er is een goede persoonlijke fit tussen de ondernemers en de investeerders en zij hebben een gedeelde visie over de toekomst van de onderneming.

Rol Green Park
Samen met Green Park worden de komende jaren de nodige investeringen gedaan om de groeiambities van Kimman Process Solutions te ondersteunen. Verder wordt met de investering de organisatie verder uitgebouwd, zodat deze als sterke onafhankelijke nichespeler de wereldwijde markt kan bedienen.