Landhuis Elswout nieuwe startlocatie van prestigieuze Rotary Road Masters 2016

Rotary Roadmasters 1De 22ste editie van de Rotary Road Masters start op 21 april aanstaande vanaf een nieuwe locatie: Landhuis Elswout in Overveen. De rally voor het goede doel met oldtimers start en finisht op deze hotspot en voert langs de mooiste routes en plekken in Zuid-Kennemerland en Bollenstreek. Het is de eerste keer dat er een publieksevenement bij het landhuis plaatsvindt. Ook de prijsuitreiking, de borrel en het diner vinden op de nieuwe locatie plaats.

Het nieuwe decor is onderdeel van een overeenkomst met de nieuwe hoofdsponsor, die organisator Rotaryclub Heemstede-Bennebroek (RCHB) deze editie bekend maakt: Cobraspen, het bedrijf dat zich al meer dan 30 jaar bezig houdt met restauratie en hergebruik van monumenten in de regio.

Op 21 april vanaf 17.00 uur zijn geïnteresseerden welkom op het landgoed Elswout waar de bolides staan geparkeerd, inclusief een unieke oldtimer uit 1910 die op stoom rijdt.
Het thema van deze editie is ‘Grenzen verkennen’. De coureurs verkennen op 21 april de grenzen van de bolides, terwijl hun reis langs verschillende grenzen in het gebied voert: van gemeentegrens naar hoogheemraadschapsgrens en van defensiegebiedgrens tot dijkvak.

“Het gerestaureerde Landhuis Elswout past perfect als centrale plek van onze Road Masters,” zegt Maurits van Tol, voorzitter van Rotaryclub Heemstede-Bennebroek. “Ik verheug me al op het moment wanneer de 60 exclusieve oldtimers staan opgesteld in de authentieke setting van het landhuis. Een fantastische symbiose, waarbij het publiek zich bovendien kan vergapen aan het prachtige interieur.”

Fundraiser
De jaarlijkse Rotary Road Masters is een fundraiser. Bezitters van unieke klassieke auto’s stellen stoelen in hun bolides beschikbaar, die door de rotaryclub worden verkocht. De opbrengst van de Rotary Road Masters komt ten goede aan een aantal geselecteerde goede doelen.

In 2016 vallen de donaties te beurt aan Tennisvereniging Smash (een tennisvereniging voor leden met een verstandelijke beperking), Friends Indeed (een waterzuiveringsinstallatie voor het Indiase vissersdorp Allivasa), Zomerrust (een hulpprogramma voor Dutchbatters met een posttraumatisch stresssyndroom) en Inloophuis Kennemerland (training van 20 vrijwilligers voor een laagdrempelige en veilige plek voor kankerpatiënten en hun naasten).

Van een bescheiden event is Rotary Road Masters in 22 jaar uitgegroeid tot een groot spektakel, dat al meer dan een half miljoen euro heeft opgebracht voor de geselecteerde goede doelen.

Rotary
Rotary ontstond in 1905 in de Verenigde Staten toen de jonge advocaat Paul Harris zich zorgen maakte over de onverschilligheid in de samenleving. Door bijeenkomsten met andere zakenlui te organiseren, zocht hij naar uitwisseling van beroepservaring en vriendschap. De organisatie groeide wereldwijd heel sterk en heeft nu 1,2 miljoen leden die behoren tot ruim 29.000 Rotaryclubs in 163 landen.

Rotary is een serviceclub, de leden ondersteunen op verschillende wijzen hun medemensen. Zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Iedere Rotaryclub kent een soort van fundraising waarmee ze jaarlijks lokale en internationale projecten ondersteunen.