Marktlink opent vestiging Verenigd Koninkrijk

Potentie in overnamemarkt is aanleiding voor uitbreiding kantorennetwerk

Overname-adviseur Marktlink heeft de vleugels uitgeslagen naar het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen drie jaar opende Marktlink al internationale kantoren in Denemarken, Duitsland en België, en het heeft nu Manchester gekozen als standplaats voor een nieuw Brits kantoor. Dit negende kantoor van Marktlink is vanaf vandaag operationeel. Financieel expert Jonathon Parkinson is aangesteld als managing partner van Marktlink UK.

Managing partner Tim van der Meer van Marktlink ziet het kantoor in Manchester als een belangrijke mijlpaal: “Het is een grote kans voor Marktlink om operaties uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk. De verkoop of aankoop van een bedrijf is één van de belangrijkste momenten uit het leven van een ondernemer. Met de opening van een kantoor in Manchester geven we enerzijds bedrijfseigenaren toegang tot kennis en adviezen van overname-experts die enorm veel ervaring hebben opgedaan bij transacties in heel Europa. Anderzijds bieden we ze een internationaal netwerk van potentiële kopers, verkopers en investeerders.

Marktlink verwacht dat de zakelijke groei in het Verenigd Koninkrijk hard zal gaan. Het kantoor in Manchester is een springplank om in de komende jaren meerdere kantoren in de regio te openen. “Met Jonathon aan het roer denken wij iemand in huis te hebben die met zijn lokale ervaring en marktkennis het succes van Marktlink in het Verenigd Koninkrijk kan dicteren. Daaruit zullen de komende maanden en jaren mooie mogelijkheden voor expansie in deze markt voortvloeien.

Het M&A adviesbureau Marktlink bestond vorig jaar 25 jaar. Het bedrijf werd in 1996 opgericht en adviseert ondernemers en MKB-bedrijven op gebied van fusie- en overnametrajecten. Het vertegenwoordigt hierbij zowel kopers en verkopers, vanuit een netwerk van negen kantoren. Hoewel het merendeel van de transacties historisch gezien in de Benelux plaatsvindt, is er recentelijk fors uitgebreid in Duitsland en Scandinavië. De duurzame groei wordt geborgd door persoonlijke relaties en een grote kennis van lokale zakelijke culturen. Marktlink heeft de ambitie om in 2025 operationeel te zijn in tien verschillende Europese markten. Het verwacht daarmee het aantal toonaangevende deals uit te kunnen breiden naar 150.

Manchester is de meest logische keuze,” verklaart de managing partner van Marktlink in het Verenigd Koninkrijk. “De stad is ondervertegenwoordigd op het gebied van professionele fusie- en overnameadviseurs met een internationale scope en netwerk, terwijl hij bol staat van de mid-corporate bedrijven en ondernemers. Wij hebben een brede kennis van deze regionale markt en de wensen van de ondernemers die er actief in zijn.

We werken momenteel al aan een aantal deals in het Verenigd Koninkrijk, waarbij er overweldigende interesse is uit het Marktlink-netwerk van Europese corporates om hier bedrijven over te nemen,” aldus Parkinson, die tijdens de lanceerfase in 2022 het kantoor wil uitbreiden naar circa zes medewerkers. “Dat moet organisch gaan. Ons doel is om voor het einde van het kalenderjaar tussen de vijf en tien deals te hebben verwezenlijkt.

Over Marktlink
Marktlink is sinds 2006 uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke Nederlandse overnamespecialist in het hogere mkb-segment. Met een internationaal team van ruim 120 interne M&A-specialisten begeleidt Marktlink bedrijven bij transacties met een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Met een gespreid netwerk aan Europese vestigingen en dankzij een groot internationaal netwerk aan kopers en verkopers, verwacht Marktlink jaarlijks meer dan 150 succesvolle bedrijfsovernames af te ronden. Website: www.marktlink.com.