Persbericht: Meesterschilder Meiling gaat ‘terug’ naar oorsprong van de schildersambacht en verkoopt na 81 jaar weer eigen verf

Putten, 30  juni 2009 –Op 1 juli introduceert het familie schildersbedrijf Meiling in Putten een assortiment kwaliteitsverven onder eigen merk speciaal voor klanten in de regio Noord West Veluwe. Onder de naam Meiling Superior Paints, biedt Meiling een betaalbaar alternatief met vergelijkbare eigenschappen en kwaliteit als die van bekende A-merken in Nederland.

De aanleiding voor Meiling Meesterschilders om zelf verf op de markt te brengen, sluit aan bij de huidige tijd waarin mensen meer en meer van de prijs hun aankoopbeslissing laten afhangen. “Wij streven al jaren naar betaalbare dienstverlening zonder in te leveren op kwaliteit. Met een eigen verflabel in de regio kunnen we onze klanten betaalbare verf leveren zonder in te leveren op kwaliteit”, aldus Mathijs Meiling, partner van Meiling Meesterschilders. Zijn broer Alex vervolgt, “Met dit eigen verflabel bieden wij de kwaliteit die de klant van ons gewend is en gaan we in feite weer terug naar de oorsprong van het schildersvak, waar het zelf maken van verf niet meer dan vanzelfsprekend was”.

81 jaar familiegeschiedenis

Meiling Meesterschilders is een 4e generatie schildersbedrijf en bestaat dit jaar 81 jaar. Het bedrijf is in handen van de gebroeders Mathijs en Alex Meiling die het op hun beurt van hun vader hebben overgenomen. Naast het schildersbedrijf bestaat Meiling in Putten uit Meiling Interieur & Decoratie en een spuiterij onder de naam Meiling Coating professional.

Oorsprong

Dat Meiling nu zelf een eigen verflijn in de markt zet, is op zich niet bedrijfsvreemd. Tot aan het eind van de 19e eeuw maakten schilders in de wintermaanden hun eigen verf volgens geheime familierecepten. De basiscomponenten bestonden uit pigmenten, lijnolie en terpentijn. Ook vernissen werden veelal door schilders zelf gestookt door in turfvuur harsen en copallen te smelten. Branden in schilderswerkplaatsen waren in die dagen dan ook geen uitzondering. Toen aan het begin van de vorige eeuw ook de maalmethoden, door het gebruik van walsen en kogelmolens efficiënter werden, lieten de meeste schilders, door gebrek aan voldoende technische kennis van nieuwe grondstoffen en de hoge investeringen, de verfmakerij meer aan gespecialiseerde fabrikanten over.

Kwaliteitskeuze

De verf die Meiling aanbiedt, is afkomstig van een gerenommeerde verffabrikant van huidige A-merken. De keuze van de leverancier is gebaseerd op een rapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau Centrum Oppervlakte Techniek die de kwaliteit en eigenschappen van het eigen merk uitvoerig heeft getest. Bij de eigen verflijn ligt de nadruk niet op de marketing, maar op de producteigenschappen van de verf, waardoor de prijs van Meiling Superior Paints tot wel 35% goedkoper is.

Assortiment

Vanaf de lancering levert Meiling een breed assortiment kwaliteitsverven in ‘full gloss’, ‘silk satin’, een primer en ‘eggshell mat’ op oliebasis. Deze basisproducten zijn in elke kleur leverbaar en worden geleverd via het bestaande verkooppunt Meiling Interieur & Decoratie. Uiteraard gebruikt Meiling vanaf juli ook het eigen verfmerk voor de onderhoudswerkzaamheden bij hun klanten en in de spuiterij van Meiling Coating Professional.

Nominatie

Dit jaar is Meiling Meesterschilders genomineerd als beste leerbedrijf Savantis. Het Kenniscentrum Savantis is jaarlijks op zoek naar haar beste leerbedrijf. Met deze prijs stimuleert Savantis leerbedrijven een visie op opleidingsbeleid uit te dragen, waarmee vakmanschap voor de toekomst behouden blijft.