Home Alle persberichten Midwich Group Plc neemt meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep‏

Midwich Group Plc neemt meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep‏

0
Midwich Group Plc neemt meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep‏
Ed van Domburg & Rick ter Wee.

Het Britse bedrijf Midwich Group Plc heeft vanaf heden een meerderheidsbelang van 70% in de Van Domburg Groep. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee zullen hun rol binnen de organisatie blijven voeren en het resterende belang behouden. Van Domburg werd tijdens de onderhandelingen begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De Groep is marktleider in Europa en heeft een rijke ervaring in het aanwerven van lokale bedrijven om vervolgens een verdere internationale groeistrategie te realiseren.

Van Domburg Partners is in Nederland de grootste value add distributeur van professionele displays en andere audiovisuele oplossingen van onder andere Samsung, NEC, Dynascan en AMX by Harman voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gevestigd in Ridderkerk en heeft ruim 50 mensen in dienst. In 2016 is een omzet van circa € 30 miljoen gegenereerd.

Ed van Domburg en Rick ter Wee, CEO Van Domburg Groep: “Vanaf de start van de besprekingen was direct duidelijk dat deze combinatie een veelbelovende synergie gaat opleveren. Met onze sterke lokale positie en de steun van de Midwich Group zullen we in staat zijn onze groeiambitie te continueren. De brede kennis en internationaal leidende positie maakt Midwich voor ons een ideale partner. Wij kijken uit naar de intense samenwerking om de activiteiten in de Benelux-markt verder te ontwikkelen en onze dienstverlening te optimaliseren.

Stephan Fenby, Managing Director, Midwich Group: “Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen en is derhalve een logische vervolgstap in de voorgenomen internationale expansiestrategie. Hiermee is Midwich in staat om een bredere groep klanten in meerdere segmenten te bedienen. Als gevolg kunnen wij ruim 70% van de Europese audiovisuele markt adresseren. Onze groeiambitie kenmerkt zich door een combinatie van organische ontwikkelingen en geselecteerde overnames. Wij verwelkomen het Van Domburg Team met veel enthousiasme en kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen binnen de dynamische en uitdagende audiovisuele markt.

Thomas Sumner, European Director, Midwich Group: “Zoals bij alle Midwich-deelnemingen zal de focus liggen op het uitbouwen van de service en support naar onze klanten en leveranciers. Wij zijn verheugd met de beslissing van marktleider Van Domburg om toe te treden tot de Midwich Group. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de gezamenlijke investeringen in deze voor ons belangrijke regio.

Jelmer Duijve van Marktlink Fusies en Overnames: “Van Domburg Partners is de afgelopen jaren hard gegroeid en staat aan de vooravond van de volgende stap. Als marktleider in Nederland past Van Domburg Partners perfect in het plaatje van Midwich, waar de Benelux nog ondervertegenwoordigd is. Dit is een fantastische kans voor zowel Van Domburg Partners als Midwich. Met deze samenwerking valt een optimale synergie te behalen en kan de volgende groeifase nog beter worden gefaciliteerd.

Over Midwich
Midwich Group plc is distributeur van audiovisuele oplossingen en document management-toepassingen voor de zakelijke markt met activiteiten in 9 landen: Verenigd Koninkrijk (Midwich, Holdan, PSCo, Invision en Owl Visual), Ierland (Square One), Frankrijk (Sidev), Duitsland (Kern en Stelly), Spanje en Portugal (Earpro), Australië en Nieuw Zeeland (Midwich Australië) en Benelux (Van Domburg Partners).

De groep heeft meer dan 650 medewerkers en langdurige relaties met meer dan 300 leveranciers waaronder Samsung, Harman, LG, Philips en NEC. Het uitgebreide productportfolio bestaat uit monitoren, projectoren, digital signage en printers. De groep is voor vele van haar leveranciers de enige of grootste distributeur in verschillende productcategorieën, mede door de jarenlange ervaring inzake techniek, kennis en kunde van de producten en oplossingen en resultaatgerichte klantenservice.

De groep heeft een klantenbestand van meer dan 10.000 resellers, waarvan het merendeel professionele audiovisuele integrators en IT resellers. Deze partners leveren producten en oplossingen aan onder andere de zakelijke markt, educatie, retail en hospitality klanten. De groep levert niet aan eindklanten en de producten en oplossingen worden voornamelijk toegepast binnen commerciële bedrijven en educatieve instellingen.

In 2016 werd 33% van de groepomzet behaald buiten Het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Een cruciaal onderdeel van de groeistrategie is verdere uitbreiding van de internationale operatie naar strategisch gekozen regio’s.