Nederland nieuwe nationale feestdag rijker: Halfjaarsavond

Amsterdam,Portret van Peter Wybenga, Half Year's Eve
Peter Wybenga, Half Year’s Eve

Halfjaarsavond groots gelanceerd in Amstel Hotel

Met een spectaculair openingsfeest in het Intercontinental Amstel Amsterdam wordt dinsdag 30 juni officieel de nieuwe nationale feestdag Halfjaarsavond gelanceerd. Een nieuw jaarlijks moment waarop alle Nederlanders terugblikken en vooruit kijken om hun voornemens, dromen en targets van de jaarwisseling het komende halfjaar tóch nog waar te maken.

Initiatiefnemer Peter Wybenga : ‘We vieren al eeuwenlang Oud & Nieuw. Ieder jaar hebben we goede voornemens die we helaas niet altijd waarmaken. Om vanaf 2015 niet meer bij de neus te worden genomen, is er nu Half Year’s Eve. Een nationale én straks ook internationale feestdag om samen te evalueren en te stimuleren’.

Halve oliebollen
De officiële aftrap van de nieuwe nationale feestdag kent geen halve maatregelen. Op het exclusieve HYE-gala komen uiteenlopende gasten uit de top van cultuur & media, bedrijfsleven en politiek bijeen om getuige te zijn van de officiële lancering. Op het menu: halve oliebollen, halve kreeften, halve liters bier en halve flûtes champagne.

Op de rode loper schitteren diverse supporters van Halfjaarsavond, waaronder Isa Hoes, René Mioch, Erik de Zwart, Dirk Zeelenberg, Judith Osborn, Bert van der Veer, Dennis van der Geest, Reinier Castelein, Roeland Fernhout, Niels Gomperts, Hans Dulfer, Elle van Rijn, Ed Nijpels, Ellen ten Damme, Ernst Daniel Smid, Jacques d’Ancona, Joris Lutz, Marcel Wanders, Fritz Huffnagel, Vivian Boelen, Chris Zegers en vele anderen.

Peter Wybenga is blij dat zijn initiatief breed gedragen wordt. ‘De lancering van Halfjaarsavond of Half Year’s Eve is een exclusieve aangelegenheid. Dat neemt niet weg dat het onze ambitie is om het een feest te laten zijn voor álle Nederlanders dat gevierd wordt in huiskamers, kroegen, feest- en concertzalen.

Gastspreker en trendwatcher des Vaderlands Adjiedj Bakas omarmt het initiatief: ‘we staan aan de vooravond van iets heel positiefs. In deze turbulente tijd zoeken mensen weer naar verbinding. Samen kunnen we met HYE een persoonlijke én economische stimulans creëren.