Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP Groep over

Ondernemersfamilie van Sprundel wil full-service metaalgroep in Noord-Brabant realiseren

TMP Groep uit Waalwijk is overgenomen door de nieuwe metaalgroep Acero Group, die is opgericht door de ondernemersfamilie Van Sprundel. De overname van TMP is onderdeel van de buy-and-buildplannen van Van Sprundel Investment Partners. De ondernemersfamilie heeft ermee tot doel om een full-service metaalgroep met een groepsomzet van meer dan 50 miljoen euro te realiseren in Noord-Brabant. De overname is begeleid door overnameadviseur Marktlink.

Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel mkb-bedrijven die aan (een) bestaande onderneming(en) kunnen worden toegevoegd, als mkb-bedrijven die zelfstandig kunnen en willen opereren onder de vlag van Acero Group. De ondernemersfamilie kijkt hiervoor naar bedrijven met 10 tot 50 medewerkers, een omzet tussen de 3 en 15 miljoen euro, groeipotentie en een stabiele winst- en cashflow.

TMP Groep werd in 1993 in Werkendam opgericht door Andries Tolenaars, in eerste instantie als eenmansbedrijf in plaat- en constructiewerk. De afgelopen jaren speelde het bedrijf in op de steeds grotere vraag naar een totaalleverancier op metaalgebied en heeft het zijn hoofdactiviteit – plaatwerk – uitgebreid met metaalconstructie en -coating. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot drie onafhankelijke bedrijven: TMP Metaalprodukten B.V., TMP Constructies B.V. en TMP Coatings B.V. Er werken in totaal circa 40 vakmensen. Het machinepark is onlangs volledig gemoderniseerd en wordt goed onderhouden. Hierdoor is TMP klaar voor de groei die eraan komt, kan het zijn klanten optimaal bedienen en snellere service leveren. TMP Groep werd tijdens de transactie bijgestaan door HLB Witlox Van den Boomen Adviseurs & Accountants.

Van Sprundel Investment Partners is een Brabants familiebedrijf. Sander van Sprundel: “De volledige Nederlandse metaalbewerkingsindustrie telde begin 2022 zo’n 9.000 bedrijven; dat zijn er ongeveer 500 meer dan een jaar eerder. Groot-Rijnmond en Noord-Brabant zijn de regio’s met de meeste vestigingen in deze industrie. Wij hebben als doel in deze markt een consolidatieslag te maken en willen met lokaal en innovatief ondernemerschap een van de toonaangevende full-service metaalgroepen in Noord-Brabant opbouwen. Andries Tolenaars blijft de komende tijd betrokken bij de organisatie om zijn kennis en jarenlange ervaring binnen het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Hierna richten wij ons op nieuwe overnames.

Huub Verbeeten was namens Marktlink dealmaker bij deze overname. “In veel markten vindt momenteel een consolideringsslag plaats,” stelt hij. “De omvang van deze groeiende markt biedt kansen voor Van Sprundel Investment Partners om specialistische bedrijven in de sector over te nemen en te bouwen aan een groep van bedrijven. Daarmee kan op de lange termijn het synergiepotentieel zo optimaal mogelijk worden benut.

Eerder nam Van Sprundel Investment Partners Huysmans Magazijnstellingen B.V. over, een bedrijf dat al tientallen jaren actief is als producent van gegalvaniseerde stalen legbordstellingen.