Orsatel Telecom verkocht aan Quamba People

Orsatel Telecom B.V. uit het Zuid-Hollandse Wateringen, specialist op het gebied van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen voor bedrijven en instellingen, is overgenomen door branchegenoot Quamba Lab B.V.. Quamba Lab is onderdeel van Quamba People, een landelijk opererende personeelsbemiddelaar uit Hoevelaken, gericht op Field Service Engineers. Quamba People is groot geworden in de telecom sector.

Orsatel-eigenaar Kenan Oran en zijn vrouw hebben de wens om samen voor een langere periode in het buitenland te wonen, onder andere voor een studie van zijn vrouw aan de universiteit van Istanbul. De wens om dit in vervulling te laten gaan, betekende wel dat het bedrijf verkocht moest worden. Ondanks de buitenlandplannen, blijft Kenan Oran de komende 1 tot 1,5 jaar betrokken bij Orsatel Telecom om gezamenlijk met de nieuwe eigenaren de huidige klanten te bedienen en de onderneming verder te laten groeien.

Marktlink Fusies & Overnames kwam ruim een jaar geleden in beeld voor de verkoopbegeleiding. De nadrukkelijke wens van de aandeelhouder was om het bedrijf over te dragen aan een partij die de continuïteit waarborgt en waarde hecht aan de normen en waarden van het bedrijf en over de wijze waarop omgegaan wordt met klanten en de 40 medewerkers. Na vele gesprekken met diverse overnamekandidaten, kwam in maart 2017 Quamba People uit Hoevelaken in beeld. Naast dat de activiteiten erg goed op elkaar aansluiten, zijn de gesprekken tussen de ondernemers vanaf het eerst moment zeer plezierig en constructief geweest. Rembrandt Fusies en Overnames begeleidde de ondernemers van Quamba People.

Kenan Oran: “Er was direct een goed gevoel tussen mij en Raymond Verheul en Martin Cramer, de aandeelhouders van Quamba People. Wij constateerden alle drie dat beide bedrijven strategisch erg goed bij elkaar passen. Waar Orsatel Telecom soms moeite heeft om specialisten uit de markt aan te trekken, kan Quamba People monteurs en engineer met een groot landelijk netwerk snel leveren. De onderhandelingen in het proces waren van tijd tot tijd stevig, maar uiteindelijk overwon het vertrouwen en de match tussen beide partijen.

Michiel Knubben van Marktlink: “We hebben de telecommarkt geanalyseerd en met ruim 15 potentiële kopers gesproken. Dit waren strategische partijen, private equity, maar ook een MBI-er. Na diverse gesprekken met geïnteresseerde partijen hebben we een aantal biedingen ontvangen. Uiteindelijk was de beste match met Quamba People en dat zagen beide partijen vanaf de eerste kennismaking. Het is bijzonder te zien hoe Kenan Oran, ondanks dat we in een verkoopproces zaten, nog volop bezig was zijn prachtige bedrijf verder uit te bouwen, te professionaliseren en marktkansen aan te grijpen. Dat is bijzonder, want bij Marktlink Fusies en Overnames zien wij regelmatig dat een verkopende partij tijdens het verkoopproces al met het hoofd ergens anders zit.

Over Orsatel Telecom
Orsatel Telecom, opgericht in 2009 door de vader van Kenan Oran en in 2012 overgenomen, is een professioneel en dynamisch telecombedrijf, dat zich onder andere bezighoudt met specialistische werkzaamheden op het gebied van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen voor bedrijven en instellingen. Orsatel telecom is een landelijke prominente speler op het gebied van bovengrondse als ook ondergrondse datanetwerken met 45 specialisten in dienst. Het bedrijf profileert zich als de dienstverlener met telecomoplossingen op het gebied van ontwerp, montage, onderhoud of demontage. Het gaat over alle soorten verbindingen waaronder koper, VDSL, glasvezel, VOIP en cloud. Orsatel Telecom mag gerenommeerde bedrijven als VolkerWessels Telecom, Allinq, KPN, Nokia, Alcatel-Lucent, Stam & Co al jaren tot haar klanten rekenen.

Over Quamba People
Quamba People uit Hoevelaken is een landelijk opererende personeelsbemiddelaar, die naast de mensen ook de tooling en aansturing verzorgt. Quamba People is sinds 2001 actief in de telecomsector en heeft daar ook veel ervaring in. Quamba People heeft dagelijks meer dan 180 specialisten aan het werk.