Pop-up Event ter kennismaking mogelijkheden Figee aan Zee

Op de kade van het Figee-terrein aan het Spaarne vindt zondagmiddag 22 september, tussen 14.30 en 16.30 uur een ‘pop-up act’ plaats. Deze actie wordt georganiseerd ter aankondiging van de geplande tijdelijke ontwikkelingen op deze kopkavel van het terrein in de Waarderpolder in de zomer van 2014.

Onder de naam ‘Aubade aan de Kade’ kan het publiek kennis maken met het ludieke karakter van de tijdelijke hotspot. De hotspot biedt volgend jaar onder meer een stadsstrand voorzien van horeca, een stadscamping voor tenten met camperplaatsen en verschillende stadslandbouw mogelijkheden. De hotspot zal bovendien ruimte bieden voor verschillende kleinschalige evenementen en markten.

Dansschool Dance in Art, zelf gevestigd op het Nieuwe Energieterrein, toont op 22 september een speciaal voor het terrein gechoreografeerde dance-act, waarbij de nabije toekomst van ‘Figee aan Zee’ wordt gevisualiseerd. Onder de muzikale begeleiding van het Haarlemse DJ-duo, Ed Bonesaia, zal Dance in Art de bezoeker dichter bij dit deel van de Waarderpolder brengen. De dance-act zal worden afgewisseld met een verrassende performance vanaf het water.

Menno Bakkers en Hans van Eeden, initiatiefnemers van de te realiseren tijdelijke hotspot, nodigt vanaf 14:30 uur iedereen met een bootje uit om tijdens de nazomer vanaf het water te genieten van de voorstelling. Publiek zonder boot kan de voorstelling vanaf de tegenoverliggende kade op het Nieuwe Energieterrein (aan einde Kick Smitweg of Minckelersweg) bekijken. Peacock Events, de organisator van dit initiatief, zorgt voor de aankleding inclusief hapje & drankje en het in goede banen leiden van deze pop-up productie met medewerking van onder andere React uit Haarlem.

Meedenken kan!
Tijdens dit evenement is een infostand aanwezig om geïnteresseerden te informeren over de plannen van dit deel van de Waarderpolder en haar tijdelijke bestemming. Bij de aanwezige infostand kunnen bezoekers zelf tijdelijke initiatieven aandragen die vanaf volgend jaar mogelijk kunnen plaatsvinden op Figee aan Zee. Sketching Maniacs zal de aangedragen ideeën ter plaatse visualiseren.

Het spontaan geïnitieerde mini-evenement ‘Aubade aan de Kade’ belooft een uniek belevenis te worden in Haarlem. De toegang is gratis. Gezien het karakter van het evenement kan het bij slecht weer geen doorgang vinden. Meer informatie is te vinden via www.figeeaanzee.nl, Facebook en Twitter.

Beeldmateriaal: