Prelaunch tweede Marktlink Investment Partners private equity-fonds passeert de EUR 50 miljoen

Wachtlijst vult meer dan de helft van het tweede fonds voorafgaand aan lancering

Na de lancering van het eerste private equity-fonds van Marktlink Investment Partners (MIP) eind 2020, lanceert MIP een tweede fonds. Het fonds dat toegankelijk is voor ondernemers en particuliere beleggers kent veel belangstelling. Een lange wachtlijst aan geïnteresseerde investeerders, die te laat waren om een allocatie te krijgen in het eerste fonds, maakt dat het fonds voor de officiële lancering nu al voor meer dan de helft van het beoogde bedrag van EUR 100 miljoen aan toezeggingen heeft opgehaald.

MIP Fonds I haalde begin van het jaar EUR 100 miljoen op in 4 maanden. Dit oversteeg de verwachte EUR 60 miljoen in 12 maanden. “Het fonds bleek een benaderbaar private equity-fonds voor ondernemers door ondernemers,” aldus Piet Hein Conijn van MIP. “MIP Fonds I investeerde in belangrijke expertisevelden van in het fonds deelnemende ondernemers, zoals healthcare en technologie. MIP Fonds I committeerde zich sinds de oprichting aan 9 internationale topfondsen waaronder Waterland Private Equity en AlpInvest. Het fonds gaf hiermee een impuls aan veel bedrijven tijdens de coronacrisis.

Het tweede fonds van MIP investeert, net zoals de voorganger, in acht tot tien paneuropees opererende private equity-fondsen met een bewezen track record, een goede reputatie en sterke investeringsteams. “Het fonds is een voorbeeld van de democratisering van de private equity-markt. Die was tot voor kort alleen toegankelijk voor grote institutionele investeerders, zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars,” aldus Conijn. “Dit wordt mogelijk gemaakt door nieuwe initiatieven in de markt, die erop gericht zijn om kapitaal van kleinere beleggers te bundelen. Op die manier kunnen ze voldoen aan de vaak hoge minimale instaptickets en wordt het ook voor particulieren mogelijk om te investeren in een aantrekkelijke beleggingscategorie. Dit draagt bij aan de verdere risicospreiding van de beleggingsportefeuille.

Met het tweede fonds creëert MIP opnieuw toegevoegde waarde voor zowel particuliere investeerders als voor private equity-fondsen. “Private equity-fondsen vinden de smart capital propositie erg interessant, waarbij de fondsen naast kapitaal ook kunnen putten uit de kennis, het netwerk en de ervaring van de unieke Marktlink Investment Community. De particuliere investeerders, veelal actieve entrepreneurs uit een generatie van serie-ondernemers, krijgen via het door Marktlink Fusies en Overnames opgerichte fonds relatief laagdrempelig toegang tot een selectie van zeer succesvolle private equity-fondsen en bijbehorende inhoudelijke, interessante MIP-events zoals recent tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort,” aldus Bastiaan van Slobbe van MIP.

Marktlink Investment Partners
Marktlink Investment Partners is een nieuwe en toegankelijke private equity-partij waar ondernemers, naast vermogen, ook terecht kunnen voor een actief ondernemersnetwerk en kennisdeling via events, bijeenkomsten en expertsessies. Het team is recent uitgebreid met drie krachten naar 6 fte. Marktlink Fusies en Overnames, initiatiefnemer van Marktlink Investment Partners, is de grootste MKB+ M&A adviseur in de Benelux. Met 25 jaar historie en meer dan 100 transacties per jaar staat Marktlink vaak aan de wieg van florerende bedrijven. Het bedrijf biedt nu de mogelijkheid om vermogen via het fonds beschikbaar te stellen. Marktlink weet uit ervaring hoe belangrijk private equity is voor de ontwikkeling en groei van organisaties.