PRM Rotomoulding overgenomen door XANO Group

Zweedse industriegroep opnieuw actief op Nederlandse markt

PRM Rotomoulding (PRM) is overgenomen door Zweedse beursgenoteerde XANO Group (XANO). Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit. PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in XANO de juiste koper om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen en internationale groeiambities te verwezenlijken.

PRM Rotomoulding uit Rijssen is al meer dan 30 jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. PRM beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa met een diameter van 6,5 meter. Er wordt in eigen huis geëxperimenteerd en geëngineerd met de beschikking over een eigen grondstofproductie. PRM is met name actief in de agrimarkt. Het bedrijf beschikt over een gerenommeerd klantenportfolio en heeft een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.

Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met XANO Group de internationale groeiambities verwezenlijken. Lankamp blijft de komende periode aan boord: “De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de XANO Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.

Acquisitie met langetermijn horizon als groeistrategie
Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf XANO Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames: “Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van XANO Group. In 40 jaar tijd hebben zij 60 acquisities gedaan. Het onderscheidende van XANO is dat zij een langetermijn horizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt. We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat XANO de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.

PRM maakt binnen XANO Group onderdeel uit van de Industrial Products Business Unit. Ook de bedrijven Ackurat, Blowtech and Cipax maken onderdeel uit van deze unit.

Over Marktlink
Marktlink Fusies & Overnames bestaat dit jaar 25 jaar. Marktlink is uitgegroeid tot de grootste mkb-overnamespecialist in de Benelux, met vijf Nederlandse vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en Den Bosch), drie buitenlandse vestigingen (in Antwerpen, Kopenhagen en Düsseldorf) en ruim 120 medewerkers die ondernemers met aan- en verkoopplannen helpen hun deals te realiseren. Het bedrijf begeleidde sinds de start meer dan 1.000 succesvolle aankopen en verkopen van bedrijven in Nederland en daarbuiten in een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Website: www.marktlink.com.

BRON: Marktlink Fusies & Overnames