PROCURA Groep neemt meerderheidsbelang in GeoTax

De PROCURA Groep B.V. heeft een meerderheidsbelang verworven in GeoTax door de aandelen van de algemeen directeur van het bedrijf over te nemen. Algemeen Directeur Jebbo Haverkamp heeft vanwege zijn leeftijd zijn aandelenpakket verkocht. Het in Geldermalsen gevestigde bedrijf is bij de verkoop ondersteund door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

GeoTax is in 2002 ontstaan, nadat de aandeelhouders van GeoTax en WOZ Support besloten hun bedrijfsactiviteiten te bundelen in één onderneming en die onder te brengen onder de holding genaamd GeoTax. GeoTax is in 1996 ontstaan uit de overname van de gelijknamige businessunit van KLM-Aerocarto. WOZ Support is opgericht in 1998 en heeft zich ontwikkeld tot een dienstverlener op het gebied van de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken). De activiteiten bestaan in hoofdzaak uit detacheringwerkzaamheden en de levering van software aan gemeenten. De diensten en producten waren hoofdzakelijk gericht op de WOZ-activiteiten.

De heer Haverkamp was de afgelopen jaren algemeen directeur bij GeoTax. Samen met Marktlink Fusies & Overnames B.V. stelde hij een informatiememorandum op. Hierna werd het project door Marktlink verder begeleid, waaronder waardebepaling, het zoeken van kopers, het voeren van onderhandelingen en het begeleiden van de contractuele en juridische afronding.

Bij GeoTax werken circa 75 mensen. De participatie door PROCURA heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Procura Groep
De PROCURA Groep heeft drie belangrijke kernactiviteiten: software, formulieren en verkiezingen. PROCURA ontwikkelt software voor de gemeentelijke overheid en begeleidt zijn opdrachtgevers bij de bouw van eigen software op basis van open source en open standaarden. PROCURA levert daarnaast alle formulieren voor een complete gemeentelijke administratie. Inclusief beveiligd papier, huwelijksboekjes en aktes van de burgerlijke stand. Voor de verkiezingen biedt PROCURA volledig verkiezingsmateriaal aan bij gemeenten, van stemhokjes tot verkiezingskalenders.