BankingTools lanceert nieuwe versie van het digitale huishoudboekje Cashflow

Laptop CF5Software-ontwikkelaar BankingTools heeft een volledig nieuwe versie van het offline huishoudboekje Cashflow gelanceerd. De lancering van de inmiddels vijfde versie valt samen met een nieuwe website en een uitbreiding van de dienstverlening. Het huishoudboekje staat bekend om zijn veiligheid doordat de software op de eigen pc wordt geïnstalleerd. Persoonlijke gegevens zijn niet bereikbaar van buitenaf, maar toch altijd beschikbaar voor de consument.

Cashflow 5 heeft een volledig nieuw uiterlijk en is geheel naar eigen voorkeur in te richten. Consumenten kunnen bijvoorbeeld een favoriet lettertype kiezen en bepalen zelf welke informatie in de grafieken en tabellen wordt getoond. Hiernaast heeft Cashflow 5 een nieuwe, multifunctionele zoekfilter, waardoor inkomsten en uitgaven heel gemakkelijk worden gevonden.

Een sterke verbetering vindt de consument terug in het automatisch rubriceren van bij- en afschrijvingen die uit internetbankieren worden geïmporteerd. Cashflow 5 gebruikt hiervoor vier innovatieve rubriceermethodes, waardoor als snel 95 procent van de transacties automatisch een rubriek toegewezen krijgt.

Het ophalen van bij- en afschrijvingen uit internetbankieren is vereenvoudigd. Belangrijk voordeel van Cashflow 5 is dat er direct vanuit de software contact kan worden gemaakt met een bank en – na de bekende manier van beveiligd inloggen – snel en gemakkelijk transacties kunnen worden geïmporteerd.

Andere verbeteringen zijn te vinden in de uitgebreide overzichten. Zo is eenvoudig te zien wat iemand maandelijks uitgeeft aan een willekeurige rubriek (boodschappen, energie, etc.), en ziet de consument wat er maandelijks aan de lokale supermarkt wordt besteed. Dankzij de al eerder geïntegreerde Nibud-referentiecijfers is een persoonlijke begroting te maken die te vergelijken is met Nederlanders van een vergelijkbare gezinssamenstelling.

Tien jaar op de markt
In 2004 lanceerde BankingTools software om persoonlijke inkomsten en uitgaven overzichtelijk in kaart te brengen. Sindsdien is de Cashflow software, waarvan Cashflow Manager het meest wordt gebruikt, al meer dan 1.250.000 keer gedownload en meer dan 250.000 keer aangeschaft.

Invers, uitgever van BankingTools, positioneert de nieuwste versie als het beste product in de markt. BankingTools richt zich vooral op gezinnen met opgroeiende kinderen of waar de kinderen intussen het huis uit zijn. Hoe sterk staat men ervoor en zijn inkomsten en uitgaven goed met elkaar in verhouding?
‘We hebben in het afgelopen jaar veel marktonderzoek gedaan en heel veel contact met klanten gehad’, aldus directeur Bart den Hollander. ‘Onze klanten willen het beste product en de beste ondersteuning. Zij willen snel gedetailleerd inzicht en antwoord op financiële vragen, maar ook even kunnen bellen met de helpdesk als iets niet lukt.’

Cashflow is als download beschikbaar via www.bankingtools.nl.