Richard Krajicek opent eerste editie van Wellness on the Beach

073-wwwneofotonl-img_9036Amsterdam 06 augustus 2008 –WellnessClubs Nederland organiseert deze zomer een groot gratis wellness strand spektakel onder de naam ‘Wellness on the Beach’. De eerste editie vindt plaats op 30 augustus in Europa´s grootste beachclub ´Vroeger´ in Bloemendaal.

WellnessClubs, partner van de Richard Krajicek foundation zal tijdens Wellness on the Beach geld inzamelen voor nieuwe ‘playgrounds’. De dag wordt voor deze gelegenheid officieel geopend door Richard Krajicek. Wellness on the Beach wordt met een spectaculaire dance party afgesloten.

Het gratis, kindvriendelijke ‘waterproof’ dagprogramma, met als thema ‘Something for your mind, your body and your soul’ duurt van 10:00 tot 16:00 uur. Het programma bestaat uit uiteenlopende gratis workouts en workshops van onder andere Polefitness, Freestyler, Bosu en lasersquash, Pacemaker DJ en XCO. Polefitness is een paaldans workout dat zal worden gegeven door meervoudig wereldkampioene paaldansen, Denise Mulder. Hier kun je ervaren hoe je met paaldansen je conditie op peil houdt. ‘Feel the Spirit’ is een workshop voor vrouwen om hen via oefeningen, swingen en tips beter in hun vel te laten zitten. Tijdens Wellness on the Beach zal door ‘Feel the Spirit’ een speciale ‘hoge hakken-‘ workshop worden gegeven door Maggie Boogaart. Bij de Bosu workout staat balans en coördinatietraining centraal. Deze workout verbetert bewegingspatronen en vaardigheden, die men naast het sporten nodig heeft bij werk en alledaagse bewegingsactiviteiten..

Naast bovenstaande workshops is sponsor ‘Menzis zorg en inkomen’ samen met het ‘Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen’ aanwezig met de ‘Wateetenbeweegik-bus’. Hier kan men terecht voor een volledige gezondheid check en krijgt men op een interactieve wijze inzicht in hun eet- en beweegpatroon. Wellness on the Beach is een goede gelegenheid voor jong en oud om zich te oriënteren en te laten informeren over de laatste workout- , relax-, en gezondheidsontwikkelingen van dit moment.

Richard Krajicek Foundation
Het evenement wordt officieel geopend door Richard Krajicek die hier zijn Richard Krajicek Foundation zal vertegenwoordigen. De foundation zet zich in om overal in Nederland ‘playgrounds’ te realiseren waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. WellnessClubs Nederland is officiële sponsor en ook tijdens het evenement zal voor de foundation geld worden ingezameld. Op 20 augustus a.s. wordt mede als gevolg van de sponsoring door WellnessClubs een playground in Haarlem gerealiseerd.

Wellness Beach Cup
Op het strand voor Beachclub ‘Vroeger’ vinden verschillende beachgames plaats. Het strand zal voor de gelegenheid omgedoopt worden tot Krajicek playground, waar gestreden zal worden om de Wellness Cup 2008 wisseltrofee. Elke WellnessClub vestiging in Nederland zal hiervoor een team afvaardigen.

Ontspanning
Naast workouts, workshops en gezondheidsadvies zijn verschillende onderdelen aanwezig voor ontspanning. Op het evenement zijn er grote Health Spa’s aanwezig en kan men terecht voor stoel- en voetmassages.

Wellness on the Beach dance party
De beach party begint om 16:00 uur en duurt tot middernacht. Bekende DJ’s, VJ’s en verschillende dance acts zullen zorgen voor een avondvullend programma. De line up bestaat uit Tom de Neef, Lucien Foort, René Amesz, Sunnery James & Ryan Marciano, Norman Soares on Percussion, MC Nova, MC Ladyness, Sandeep, Devoice, Steelo, Gino Gisberto en Heron. Tickets voor de beach party kosten € 15,-.

Initiatief
“Met het Wellness on the Beach event wil onze organisatie laten zien, dat we meer zijn dan een label of keurmerk. Dit jaarlijkse evenement sluit hierbij erg goed aan. Op een toegankelijke manier willen we jong en oud de laatste ontwikkelingen tonen op het gebied van wellness en ontspanning voor een gezonder en gelukkiger bestaan”, licht Eva de Beijer, initiatiefneemster van WellnessClubs toe. “We merken dat vandaag de dag het begrip ‘wellness’ te pas en te onpas wordt gebruikt. Wellness is niet te koop, maar een levensstijl met een evenwichtige balans van lichaam en geest. Dit kan door regelmatig bewegen, gezonde voeding en ontspanning. Een levensstijl die vraagt om een mentaliteitsverandering. Met Wellness on the Beach kunnen we een breed publiek laten zien waar wellness echt voor staat”.