Sexy kostuums straatbeeld carnaval 2009

5020Haarlem, 11 februari 2009 – In aanloop naar carnaval 2009 blijkt er een grote vraag naar sexy carnaval kostuums te zijn. Met nog iets minder dan 2 weken te gaan valt er volgens Mark Werkman van webshop Carnavalskostuums.nl een trend te bespeuren: “We kunnen dit jaar maar amper aan de vraag naar uitdagende pakjes voldoen. De geijkte boerenkielen zullen dit jaar meer dan anders worden vergezeld door vrouwelijke outfits met een hoog gehalte aan korte rokjes.”

Jonge vrouwen breken met traditie
De traditionele outfits worden de laatste jaren vooral door de leeftijdsgroep van 18-30 jaar genegeerd. “Onze klanten willen geen modelloze Tiroler pakjes meer die doorgaans maar in één maat verkrijgbaar zijn. De carnavaller van vandaag gebruikt dit feest ook om te flirten en misschien wel om een partner te vinden”, verklaart Werkman. Dat het dit jaar te koud is voor schaarse kleding is blijkbaar geen probleem. De panty’s worden zonder probleem vervangen door maillots en leggings.

Geen recessie?
Al sinds de “roaring twenties” hebben kenners altijd een verband gelegd tussen de lengte van de rok en de toestand in de wereld. Aan het einde van die jaren twintig, toen de Grote Crisis uitbrak, gingen de rokken vele centimeters naar beneden, en die golfbeweging in de modewereld bleef perfect samenvallen met de economische situatie. Dus van de huidige kredietcrisis is er dit jaar tijdens carnaval niets te merken!

Ons bent zuunig
Voor iedereen die de hand op de knip probeert te houden en voor meerdere dagen een outfit zoekt is er een uitkomst dit jaar: dubbelzijdig te dragen kostuums. Bijvoorbeeld het duiveltje/engeltje: de ene kant te dragen als een rood duiveltje, keer je hem binnenstebuiten ben je opeens een wit engeltje. Ook leuk om aan het eind van de avond je vrienden te verrassen.