Ruim zestig overnamekandidaten voor overgenomen desinfectiemiddelen producent

Nieuwe toekomst voor Reymerink
Harry Westerman (L) en Johan de Jong (R) voor pand

Industrie- en handelmaatschappij T.L. Reymerink is  overgenomen door buy in manager Johan de Jong (46). Overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames begeleidde directeur-grootaandeelhouder Harry Westerman (58) bij het verkooptraject van de specialist in chemicaliën en professionele reinigings- en desinfectiemiddelen. Westerman leidde de organisatie van 1991 tot aan de recente verkoop.

Reymerink is bijna 130 jaar geleden opgericht als levensmiddelengroothandel voor kruideniersbedrijven. Sinds de jaren ’40 is het bedrijf in handen van de familie Westerman. In de jaren ’60 signaleerde men kansen in de drogisterijbranche: basischemicaliën (waaronder alcohol) in kleinverpakking. Dit was het startschot van het marktleiderschap van T.L. Reymerink in reiningings- en desinfectiemiddelen voor  de pedicure- en podotherapeutenbranche en de kunstnagelindustrie eind jaren ’80.

De formule is al enkele jaren succesvol in binnen- en buitenland. Na een lancering op de Vlaamse markt, zijn de producten ook buiten de Benelux niet onopgemerkt gebleven. Sinds kort is Reymerink actief  in Spanje, Engeland en Duitsland.

Veel interesse
Gezien de lange historie van de onderneming en de familiaire betrokkenheid, was het buitengewoon belangrijk voor Westerman dat de onderneming werd overgedragen aan een partij die zorg kon dragen voor autonome continuïteit en groei vanuit de bestaande basis. Marktlink voerde hierop een eerste screening uit, onder de maar liefst 65 potentiële kopers die zich hadden aangemeld.

Na een verkoopproces van circa vier maanden vond Westerman onder begeleiding van de overnamespecialist de ideale koper. “Alle partijen hebben er het volste vertrouwen in dat Reymerink een mooie, veelbelovende toekomst tegemoet gaat waarbij de identiteit van de onderneming behouden blijft,” aldus Westerman, die zich na de overdrachtsperiode op andere activiteiten gaat richten.