SAP-speler ITrainee krijgt nieuwe investeerder en eigenaar

Antea Participaties VIII heeft een meerderheidsbelang verworven in ITrainee uit Den Bosch. ITrainee is een organisatie gespecialiseerd in het werven, opleiden en detacheren van junior SAP-consultants die na de inzetperiode in dienst gaan bij de opdrachtgever. Ad van Sprang wordt de nieuwe directeur van de onderneming. ITrainee zocht samen met overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames naar de investeerder en de nieuwe eigenaar.

Het Brabantse ITrainee werd in 2007 opgericht door Fred Roethof (63) en Noud Jacobs (56). Samen bouwden zij de onderneming in ruim elf jaar uit tot een van de succesvolste spelers in de SAP-markt met een jaaromzet van bijna €6 miljoen in 2018. ITrainee mag o.a. ASML, Rabobank, EY, MyBrand, Nationale Nederlanden en Atos tot hun klanten rekenen.

De vraag naar junior SAP-consultants blijft aanhouden en voor de komende jaren wordt een verdere groei verwacht voor ITrainee. De huidige eigenaren willen minder betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsvoering en zochten naast een nieuwe investeerder ook een nieuwe eigenaar.

Vincent Pastoor, partner bij Marktlink, begeleidde ITrainee tijdens het verkooptraject. “De oorspronkelijke eigenaren hebben dusdanig vertrouwen in de onderneming en de verwachte groei dat zij ieder met aanmerkelijk een belang van 16% als aandeelhouder verbonden blijven. De heren bouwen rustig af, maar ondersteunen de nieuwe directeur actief terwijl zij hun werkzaamheden geleidelijk overdragen.

De investeerder en directeur
Antea Participaties VIII realiseert met de overname haar vierde participatie. Antea heeft met eerdere investeringen al ervaring opgedaan in de opleidings- en detacheringsmarkt. Pieter Wilde, directeur van Antea: “ITrainee is een mooie aanvulling op onze portefeuille. Wij zijn ervan overtuigd dat dit mooie resultaten gaat brengen.

De nieuwe directeur is gevonden in Ad van Sprang, die zich middels een management buy-in heeft ingekocht met een belang van 6,3%. Van Sprang heeft jarenlange ervaring in het managen en ondernemen in de ICT-sector. “Ik ben blij met de mogelijkheid om via deze Management Buy-In samen met Antea de uitdaging aan te gaan om het gezonde bedrijf dat Fred en Noud hebben opgebouwd naar de volgende fase te brengen.