Startpagina.nl geeft inzicht in online zoektrends afgelopen jaar

Max racet ook op Startpagina naar de koppositie en Kim Holland domineert de vrouwelijke BN’ers

Max Verstappen laat iedereen achter zich op de digitale snelweg en was op Startpagina.nl in 2016 de meest populaire bekende Nederlander. Sterker nog, de razendsnelle F1-coureur heeft meer zoekopdrachten verworven dan de top 3 meest gezochte BN’ers bij elkaar. Bij de vrouwen domineert Kim Holland ondertussen voor het derde jaar achtereen de zoeklijstjes.

Het tweede jaar van Max in de Formule 1 is niet ongemerkt gebleven onder de bezoekers van Startpagina en ieder raceweekend werd er steevast duizenden keren gezocht naar de jonge F1-coureur. Zijn populariteit zorgt ervoor dat Formule 1 voor het eerst de populairste sport is op Startpagina. Vóór darten, voetbal en wielrennen.

Google is geen Startpagina
Startpagina weet, met dagelijks meer dan 600.000 zoekopdrachten, precies wat Nederland zoekt. Benieuwd? Bekijk het jaaroverzicht op www.watzoektnederland.nl. Opvallend is dat er maar een paar overeenkomsten zijn met de zoekmachine Google: eigentijdse fenomenen als Max Verstappen, Pokémon Go en de opkomst van Donald Trump houden de bezoekers van beide websites bezig, maar daar houdt het wel op.

Bezoekers van Startpagina.nl hebben duidelijk afwijkende interesses van bezoekers van Google. Dit zie je terug in het rijtje bekende Nederlanders, maar ook bij de meest gezochte recepten. Waar bij Google ‘banana bread’ en ‘poké’ bovenaan staan, vinden we bij Startpagina gekookte asperges, courgettesoep en erwtensoep in de top 3 meest gezochte recepten.

Leon Dekker, manager marketing & analyse van Startpagina.nl legt uit: “Startpagina focust zich meer op een gidsende rol ten opzichte van een oneindige stroom aan zoekresultaten. Dat blijkt wel uit de meest gezochte zoektermen: Marktplaats, Facebook en Buienradar.” Marktplaats werd slechts drie maanden in het afgelopen jaar van de eerste plaats verstoten. In juni, juli en augustus was Buienradar favoriet onder de bezoekers.