Sterke toename Burgernet in de regio

0000 Burgernet Logo 01Sinds de start van de wervingscampagne van Burgernet zijn er in de regio Noord-Holland ruim 15% meer burgers aangesloten bij Burgernet. Deze toename is mede te danken aan de landelijke en regionale publiciteitscampagne en aan lokale wervingsacties door verschillende burgemeesters in Noord-Holland.

De wervingscampagne van Burgernet, die drie weken geleden van start is gegaan, heeft bijgedragen aan 12.840 nieuwe aanmeldingen in de regio Noord-Holland. Het aantal deelnemers in Noord-Holland staat nu op 95.032 en neemt nog dagelijks toe. Momenteel heeft 6,5% van alle inwoners van Noord-Holland zich als deelnemer aangemeld via www.burgernet.nl.

Naast de actieve inzet van burgemeesters in Noord-Holland zijn wijkagenten en politiestudenten in Noord-Holland de straat op gegaan om met flyers nieuwe Burgernetdeelnemers te werven. Ook een team van promotiemedewerkers was op verschillende markten en braderieën aanwezig om Burgernet onder de aandacht te brengen. Mede dankzij al deze inspanningen onthaalde Minister van Opstelten (Veiligheid en Justitie) vorige week nog de 100.000ste nieuwe ‘BN’er’ in Nederland met een bos bloemen als dank voor haar aanmelding.

Burgernet_InfographicBij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers opgelost. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Landelijk heeft Burgernet ruim 1,38 miljoen deelnemers.
Ga naar www.burgernet.nl voor meer informatie en om je aan te melden.